Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки у Фаховому коледжі ЛНУ

24 квітня у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбувся традиційний і щорічний захід – День науки.

Цього року він мав тематику – «Актуальні проблеми науки: теорія, історія, практика». Активними учасниками конференції були викладачі і студенти коледжу. Адже це чудова можливість спробувати себе на «ниві» дослідження та власним прикладом доказати необхідність даної справи.

Викладачі мали можливість примножити свої здібності в плані пошуково-дослідницької роботи, а студенти – здобути навички пошуковця. Це особливо для здобувачів освіти перед написанням дослідницьких проєктів, курсових та дипломних робіт. Поряд з цим це не легкий шлях до знань. Шлях власної доказовості і доказовості для інших. В сучасних умовах не можливо здобувати знання без спроб «занурення» в науку. За цим завтра і за цим майбутнє. Бути науковцем це відповідально і почесно. Це ступінь власного самовдосконалення.

На наукові читання було представлено доповіді студентів і викладачів. Чотири дослідницьких роботи представили викладачі і сім здобувачі освіти. Першість за спеціальністю 014 «Середня освіта» (фізична культура). Доповідачі представили захист власних досліджень і мали можливість дати змістовні відповіді на поставлені запитання. Для когось це було вперше, а хтось робив це з великим досвідом. Але задоволення одержали всі. Адже, це крок ознайомлення і донесення до аудиторного загалу цікавої наукової інформації з власними висновками і власною точкою зору.

Здобувачами освіти були представлені такі науково-дослідницькі роботи: 1. Кожома Діана ФВ-1(9) – «Лубни спортивні: вчора, сьогодні, завтра (погляд через століття)». Наукові керівники: Карпенко О.М., Дончик В.М. 2. Бондар Світлана ФВ-1 – «Методичні рекомендації для практичних і самостійних робіт на уроках фізичної культури (модуль гімнастика) з елементами українських народних танців». Науковий керівник: Пантєєва Т.О. 3. Тітова Вікторія ГРС-1(9) – «Спадок братів Шеметів». Науковий керівник: Путренко О.В. 4. Данильченко Леся  ГРС-1(9) – «Адамцевич Євген – народний співець Лубенщини». Науковий керівник: Нікітенко Л.М. 5. Катрич Костянтин ФВ-2 – «Інформаційно-цифрова компетентність як умова підвищення інтересу до занять фізичною культурою». Науковий керівник: Пантєєва Т.О. 6. Макагон Анастасія ФВ-2 – «Рухова активність як необхідна умова підтримки фізичного здоров’я учнів старшого шкільного віку». Науковий керівник: Пантєєва Т.О. 7. Паламарчук Кристина ІБАС-3(9) – Історія і сьогодення документообігу в контексті Франції». Науковий керівник Мотунова Н.В.

Шляхом обговорення було прийнято рішення про те, що найкращим серед здобувачів освіти є дослідження студентки групи ФВ-1 Бондар Світлани. Студентка представила власні напрацювання з методики використання елементів українських народних танців на уроках фізичної культури. За цим майбутнє. Це знаково, патріотично. У цьому міжпредметні зв’язки. Це елементи для зацікавлення  учнів на заняттях з фізичної культури.

Друге місце пошуковця-дослідника коледжу визначалося демократичним шляхом, через голосування серед здобувачів освіти, що тривало два дні. Студенти коледжу відали його студентці-першорозрядниці з вільної боротьби Кожомі Діані, що своїм дослідженням перегорнула краєзнавчі спортивні сторінки лубенського краю впродовж останнього століття.

Наукові читання 2024 року відбулися. Їх закінчення стало початком здійснення напрацювань до наукових читань вже наступного року. Бажаємо здобувачам освіти і їхнім керівникам креативності, творчого натхнення і цікавих ідей.

 

«Фаховий коледж Державного закладу
«Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024