Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«ННІ ПАН: Дні науки – 2024»: секційні засідання конференції

24 та 25 квітня у рамках проведення у ННІ ПАН міжнародної науково-практичної конференції «Навчально-науковий інститут природничих і аграрних наук: Дні науки – 2024» відбулися секційні засідання.

Академічна спільнота ННІ ПАН разом з освітянами та науковцями України та країн зарубіжжя, під час міжнародної конференції обговорили широке коло питань з проблематики біологічних, природничих, аграрних наук та проблем природничої освіти.

Основні питання, які розглядалися під час секційних засідань, включали три напрями: здобутки, проблеми та перспективи досліджень у галузях біології та природничих наук; аграрні науки та продовольство: традиції, проблеми та перспективи; освіта: питання теорії та практики (природничі науки).  Під час засідань учасники представили результати своїх досліджень, обмінялися ідеями та досвідом роботи. Було висвітлено актуальні проблеми, з якими стикаються вчені за визначеними напрямками, а також запропоновані можливості шляхів їх вирішення. Під час конференції було виділено ключові теми, які потребують подальших досліджень, і визначено перспективи розвитку галузей освіти, природничих та аграрних наук.

У секції, присвяченій біології та природничим наукам, було обговорено останні наукові відкриття, дослідження в галузі екології, біотехнологій та інших пов’язаних тем. Учасники обмінювалися ідеями щодо вирішення проблеми збереження довкілля та біорізноманіття.

На панельній дискусії з аграрних наук та продовольства висвітлені традиції аграрного сектору, проблеми щодо сталого розвитку сільського господарства та перспективи впровадження новітніх технологій у виробництво продуктів харчування. Учасники акцентували увагу на важливості забезпечення продовольчої безпеки та ефективного використання ресурсів для підтримки сталого розвитку сільськогосподарського сектору.

Окрема увага була приділена питанням освіти, на секції обговорювалися питання пов’язані з використанням цифрових ресурсів, організації занять в умовах повномасштабного вторгнення без втрати якості освіти, методичним питанням викладання природничого змісту тощо.

Загальна атмосфера конференції була надихаючою та стимулюючою для всіх учасників. Обмін ідеями, новаторські підходи та конструктивні дискусії сприяли розвитку наукових знань у різних галузях та зближенню наукової спільноти. Конференція стала важливою платформою для розширення співпраці та обміну досвідом між вченими, викладачами та здобувачами з різних країн.

Наукові доповіді учасників засідання супроводжувалися жвавими дискусіями. Питання до доповідачів та відповіді на них виявили зацікавленість аудиторії та показали, що представлені результати досліджень та зазначені перспективні напрямки роботи є актуальними в умовах сьогодення та повоєнного відновлення.

Щиро вдячні всім учасникам конференції за плідну співпрацю та активну участь! Спільно ми створили неймовірну атмосферу знань та досвіду, яка мотивує до подальших досягнень. Нехай наші спільні зусилля продовжують нам відкривати нові обрії на розвиток нашої країни !

 

За інформацією ННІ ПАН

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024