Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкриття конференції

Відбулось відкриття ІІ міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Актуальні питання, проблеми та перспективи розвитку науки та освіти».

25 квітня 2024 року розпочала свою роботу міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Актуальні питання, проблеми та перспективи розвитку науки та освіти» організаторами якої виступили Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»; Рада молодих учених і здобувачів вищої освіти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»; Університет Матея Бела, Банська Бистриця, Словацька Республіка; Лодзінський університет, Республіка Польща; Європейський інститут подальшої освіти, Словацька Республіка; Університет Святого Джозефа, Індія; Університет UCSI, Малайзія; Центр науково-дослідної співпраці: Польща – Україна.

Незважаючи на ситуацію у країні учасники конференції мали змогу поділитися своїми безціними науковими доробками та отримати необхідну, цікаву та актуальну інформацію в очному форматі, оскільки захід проходив в самому центрі міста, в сучасному просторі Дія.Бізнес.Полтава.

Почеcний гостем конференції був кандидат економічних наук, доцент, директор департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації пан Євген Кончаковський, який щиро привітав усіх учасників конференції.

Із вітальним словом до усіх присутніх звернулась голова програмного комітету конференції, доктор педагогічних наук, професор та ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка пані Олена Караман, наголосивши на тому, що молоді науковці це світле майбутнє нашої держави і побажала присутнім продуктивної роботи.

До присутніх звернулась і пані Ольга Корінська, голова організаційного комітету, викладач кафедри східної філології і перекладу, голова Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти подякувавши кожному за їх активну участь і побажала усім найскорішої перемоги.

На пленарній панелі були висвітлені доповіді на наступні теми Алгоритмізація автоматичного опрацювання тексту українською мовою: актуальні проблеми (Дмитро Решетніков, здобувач 4 курсу Криворізького державного педагогічного університету); Реалії створення освітньо-наукового кластера як нового формату взаємодії закладів середньої та вищої освіти, спрямованого на залучення учнівської молоді до наукової діяльності (Світлана Карапиш, доктор філософії з публічного управління та адміністрування, заступник директора з навчально-виховної роботи Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради); Впровадження технології розвитку критичного мислення на уроках біології (Юлія Сайбекова, провідний фахівець відділу аспірантури ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”); Інтеграція інформаційних технологій та іноземної мови з метою створення 3D-відеороликів про ментальне здоров’я у форматі допрофільної освіти ліцеїстів: німецька мова як модельний випадок (Наталія Димарь, заступник директора з навчально-виховної роботи , Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради); Соціально-мистецькі проєкти у Полтаві: історичне підгрунтя та сучасне втілення (Артур Ароян, кандидат архітектури, доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”); Особливості перекладу фразеологічних одиниць китайської та англійської мов: компаративний аспект (Дар’я Перепадя, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри східної філології і перекладу ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”); Особливості вивчення колірної гами та колірної тональності зі студентами мистецьких вузів (Наталія Дігтяр, зкандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”); Витоки еллінізму (Андрій Бреславець, здобувач 4 курсу Криворізького державного педагогічного університету).

Цього року конференція налічує 15 тематичних напрямів, що охоплюють найрізноманітніші галузі. На конференції заявлені понад 100 учасників з усієї країни та зарубіжжя. Полтава, Миргород, Лубни, Київ, Дніпро, Харків, Кривий Ріг, Львів, Одеса, Вінниця, Польща, Словаччина, Латвія, Канада, Індія та інші.

Окрім виступів доповідачів, з присутніми працювали колеги із міжнародної благодійної організації благодійного фонду СОС Дитячі Містечка. Спеціалісти організації навчали учасників техніки самопідтримки та самодопомоги, зняття напруження та стабілізації стану.

Наприкінці заходу усі учасники були нагороджені сертифікатами.

Конференція продовжуватиме свою роботу ще два, у онлайн режимі, куди долучаться науковці, освітяни, учні та студенти з усього світу. А ще, на них будуть чекати цікаві активності від запрошених гостей.

Посилання для приєднання: https://meet.google.com/hrv-nuux-qom

 

За інформацією Ради молодих учених і здобувачів вищої освіти

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024