Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи-26 квітня 

26 квітня відзначаються 38-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці.

Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

Навчально-науковий інститут бізнесу і менеджменту долучився до заходу, що відбувся у Дитячо-юнацькій бібліотеці Миргородської міської ради.

Учасники заходу дізналися чимало нової інформації про перші години після вибуху та замовчування радянської влади, про самовіддану роботу ліквідаторів аварії, про будівництво саркофагу, а також наслідки тієї страшної аварії, які досі відчувають на собі і природа, і люди.

Пам’ятаємо про Чорнобильську катастрофу, дякуємо всім, хто виявив жертовність та мужність, виконуючи свій професійний і громадянський обов’язок – персоналу ЧАЕС, пожежникам, військовослужбовцям, ученим, медикам, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії.

Дякуємо Збройним Силам України за захист української землі від окупанта!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024