Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради

26 квітня в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету.

На порядку денному були такі питання:

  • про шляхи удосконалення роботи інституту публічного управління і післядипломної освіти;
  • про виконання рішення вченої ради від 22 грудня 2023 р. про пріоритетність розвитку цифрового навчання;
  • про присвоєння вчених звань;
  • різне.

Заслухавши і обговоривши доповідь голови директора навчально-наукового інституту публічного управління і післядипломної освіти Володимира Заблоцького про шляхи удосконалення роботи інституту, вчена рада відзначила, що його пріоритетним завданням в сьогоднішніх умовах є підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців у сфері публічного управління та адміністрування. Наразі інститут здійснює діяльність за такими напрямами: підготовка магістрів за освітніми програмами «Територіальне управління та місцеве самоврядування», «Кадровий менеджмент», «Соціальна сфера» та «Управління навчальним закладом», організація курсів підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, педагогічних працівників, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, соціальних працівників, стажування науково-педагогічних працівників університету. Практично всі науково-педагогічні працівники кафедри публічної служби й управління навчальними закладами мають науковий ступінь та наукове звання, активно займаються наукою. Для підготовки здобувачів вищої освіти залучаються також практичні працівники сфери публічного управління. Крім того, було висвітлено проблемні питання, що ускладнюють роботу інституту, запропоновано шляхи їх вирішення. Під час обговорення, як якому взяли участь Антон Бадер, Тетяна Сич, Олена Караман і Віталій Курило, було відзначено досягнення інституту та розглянуто стратегічні напрями його подальшого розвитку, зокрема – посилення публікаційної активності викладачів і приділення особливої уваги набору здобувачів освіти, зокрема шляхом організації підвищення кваліфікації співробітників університету.

По другому питанню про виконання рішення вченої ради від 22 грудня 2023 р. про пріоритетність розвитку цифрового навчання було заслухано та обговорено доповіді проректора з науково-педагогічної роботи Ярослави Юрків і в.о. начальника центру інформаційних технологій Миколи Семенова. Відповідно до зазначеного рішення вченої ради було розпочато формування нової візії університету та впровадження сучасних технологій цифрового навчання. Було проведено опитування професорсько-викладацького складу щодо актуальних проблем організації цифрового навчання, сформульовано зміни до стратегії університету, розроблено проєкт Положення про організацію цифрового навчання, розпочато роботу щодо переведення Освітнього порталу на технічну платформу нової версії тощо. Було зазначено, що наглядова рада університету підтримала розроблення нової візії закладу як цифрового університету й рекомендувала продовжувати трансформаційні процеси в організації всіх напрямів діяльності на основі використання сучасних цифрових технологій і ресурсів. Вчена рада затвердила зміни до Стратегії розвитку ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» і Положення про організацію цифрового навчання в університеті, ухвалила провести перепідготовку професорсько-викладацького складу університету з питань організації цифрового навчання, унормувати систему цифрового навчання, внести зміни до чинних положень і процедур, розробити нові нормативні документи для організації якісного цифрового навчання та продовжити діяльність робочої групи для реалізації нової візії університету як цифрового закладу вищої освіти.

Рішенням вченої ради було присвоєно вчені звання професора по кафедрі соціальної роботи доктору наук з державного управління Валентині Николаєвій та доцента по кафедрі соціальної педагогіки – кандидату педагогічних наук Наталії Литвиновій.

Серед різного було розглянуто питання про затвердження Правил прийому до ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та його відокремлених структурних підрозділів у 2024 році, внесення змін до Положення про приймальну комісію, а також  Положення про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та відповідної процедури, зміни до Стратегій розвитку на 2021 – 2026 роки відокремлених структурних підрозділів – Старобільського фахового коледжу,  Брянківського фахового коледжу та  Фахового коледжу Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», затвердження теми дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук, продовження реалізації освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у зв’язку зі змінами в переліку галузей знань та спеціальностей», рекомендацію до друку наукових і навчально-методичних праць і про порушення клопотання щодо  нагородження науково-педагогічних співробітників університету.

 

Учений секретар університету

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024