Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Вченої ради в НН ІСГН

Традиційно, в четвер 25 квітня в інституті соціальних і гуманітарних наук відбулося засідання Вченої ради

На засіданні обговорювалися важливі питання розвитку навчально-наукового процесу та діяльності інституту.

Початок засідання було присвячено представленню звітів про результати проведення Днів науки на кафедрах інституту. Викладачі кафедр обговорили та обмінялись своїми науковими досягненнями та враженнями від участі та організації цих заходів. Цього року варто відзначити, що традиційні для інституту Дні науки були проведені більш масштабно, із залученням не лише колег з інших навчальних закладів, але й зацікавлених стейкхолдерів. Участь здобувачів та викладачів була активною та продуктивною, сприяючи обміну досвідом та впровадженню нових ідей.

Далі увага була зосереджена на профорієнтаційній роботі в інституті. Під час виступу директор інституту, Бадер А. В., представив результати роботи та запропоновані шляхи подальшого вдосконалення цієї діяльності. Особливо була наголошена увага на нових умовах вступу на спеціальності нашого інституту абітурієнтів пільгових категорій.

На засіданні було затверджено білети для підсумкової атестації випускників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що враховують ключові аспекти навчальних програм і дозволяють об’єктивно оцінити академічні досягнення здобувачів. Один з ключових пунктів порядку денного становило обговорення змін до освітніх програм та навчальних планів на наступний навчальний рік. Заступник директора з навчальної роботи, Нужна Ю.С., наголосила, що ці зміни є важливим етапом у постійному вдосконаленні навчального процесу і врахованні поточних вимог до освіти. Запропоновані зміни були представлені та ретельно обговорені. Окрім того, на засіданні були представлені результати акредитації освітніх програм, що є важливим кроком у розвитку інституту та визначили напрямки подальших кроків щодо поліпшення якості освіти. Особлива увага була приділена розвитку володіння іноземною мовою серед викладацького колективу.

На завершення Вченої ради НН ІСГН, слід підсумувати, що вона відзначилася інтенсивними обговореннями та активною дискусією з ключових питань, що сприяє вирішенню актуальних проблем і впровадженню нових стратегій для подальшого покращення якості навчально-наукової діяльності інституту.

 

Інститут соціальних і гуманітарних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024