Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на математичних спеціальностях

22 квітня на базі інституту математики та інформаційних технологій в режимі онлайн відбулося засідання секції «Алгебра та методика викладання математики», приурочене до Днів науки.

Захід проводився у вигляді наукового семінару, в якому взяли участь викладачі, аспіранти та магістранти, останні виступили з доповідями на тему їх кваліфікаційних робіт.

Першим виступив Рогожкін І. Е. з доповіддю «Вільні трисполуки» (наук. керівник – Жучок А.В., д.ф.-м.н., професор). Далі виступили Бублікова К. І. та Макар Г.І. (наук. керівник – Жучок Ю.В., д.ф.-м.н., професор) з темами доповідей «Методика викладання математики в старшій школі з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій» та «Методика вивчення геометричних тіл, об’ємів та площ поверхонь в курсі математики в 11 класі на рівні стандарту». Наступною презентувала тему дослідження «Організація науково-пошукової та дослідницької діяльності учнів на уроках математики» магістрантка Вітряк Т.Б. (наук. керівник –Тоічкіна О.О., к.ф.-м.н., доцент), а після неї з темою «Методика вивчення «Геометричних перетворень у курсі геометрії учнів 5-7 класів» –  Рябець Н. А. (наук. керівник – Хмель В.П., к.п.н., доцент). Наприкінці виступили Кочевенко Д. Ю., Лук`яненко О. В., Бухтіярова К. О. (наук. керівник – Жучок Юл. В., к. ф.-м. н., доцент) з темами «Методика вивчення теми «Конус» з використанням комп’ютерних 3-D моделей», «Наскрізні лінії Нової української школи на уроках математики», «Формування математичних компетентностей учнів у процесі вивчення теми «Трикутники» у шкільному курсі геометрії».

Кращим виступом, який викликав цікаву дискусію серед викладачів, визнано роботу «Вільні трисполуки» Рогожкіна Іллі (науковий керівник – проф. Жучок А.В.). Відзначимо, що його презентація була підготовлена англійською мовою, що відповідає програмі впровадження англійської мови в нашому університеті.

Висловлюємо подяку викладачам та здобувачам, які прийняли участь в заході та продемонстрували результати своїх досліджень, бажаємо студентам успіхів на професійному шляху.

 

За матеріалами інституту математики та інформаційних технологій

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024