Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у семінарі-зустрічі

Участь у семінарі-зустрічі експертної групи з чесного та екологічно стійкого виробництва та торгівлі в ланцюгах доданої вартості для основних продуктів або секторів України.

За підтримки спеціалізованого агентства Організації Об’єднаних Націй ЮНІДО реалізується унікальне завдання сприяти стимулюванню та прискоренню промислового розвитку України, сприяння досягненню всіх Цілей Сталого Розвитку.

Науково-педагогічні працівники кафедри товарознавства і торговельного підприємництва навчально-наукового інституту технологій і торгівлі взяли участь у семінарі-зустрічі Експертної Групи з Чесного та Екологічно Стійкого Виробництва та Торгівлі в Ланцюгах Доданої Вартості для Основних Продуктів або Секторів України», яка відбулася 25 квітня 2024 р.

Семінар-зустріч є частиною серії інформаційних заходів в рамках програми «Розвиток промислових потужностей, консультації з політики та діагностика для зеленого відновлення України», яка реалізується під керівництвом UNIDO за донорської підтримки Німеччини (Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку – BMZ) передбачав три сесії:

Сесія 1: Нові можливості для українських експортерів

Сесія 2: Панельна дискусія: Впровадження принципів сталого розвитку в експортних стратегіях представників бізнесу України

Сесія 3: Програми підтримки експортерів урядом

З вступним словом до присутніх звернувся Маттіас Ларсен, експерт з промислового розвитку в UNIDO.

В обговоренні означених питань та презентації успішних експортних практик взяли участь:

Денис ГАРАСЮТА, Член правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», єдиним засновником та акціонером ЕКА є держава в особі Кабінету Міністрів України.

Екатеріне Буркадзе — міжнародна експертка із систем управління якістю та безпекою харчових продуктів, директорка з якості в IDS Borjomi Georgia.

Максим Гузєв — експерт з експорту та розвитку нових ринків збуту продуктів переробки МХП.

Іван Гречківський — CEO сімейного бізнесу з вирощування органічної лохини, Family Garden TM.

Андрій Олефіренко — віце-президент Асоціації «Органічна Україна», директор ТОВ «Органік Оригінал» (ТМ «Екород»), компанія з виробництва органічних бакалійних продуктів харчування.

Андрій Кривий – заступник директора компанії «Ал-Прут», яка є провідним органічним переробником яблук з екологічно чистих садів Буковини та Прикарпаття. Компанія сертифікована за міжнародним стандартом ISO 22000:2018, забезпечуючи високий рівень безпеки та якості продукції.

Володимир Чуба – генеральний директор компанії «Укр Волнат» – одна з провідних компаній з постачання ядер волоських горіхів та горіхів у шкаралупі, сертифікована відповідно до ISO 50001, ISO 22000 2005, ISO 14001:2015, ISO 9001:2015, Organic, FSSC 22000

Ольга Романенко – співвласниця будівельно-виробничої компанії «Екопан» та «Екопан Європа», що спеціалізується на створенні енергоефективних будівель класу Passiv house та Energy plus комплексів відповідно до ISO 9001, EOTA та CE. Реалізовано більше 800 проєктів в Україні та Західної Європи.

Олексій Веренікін — засновник виробничої компанії екологічних засобів для прання, прибирання та особистої гігієни DeLaMark. Яка першою в Україні отримала міжнародний екосертифікат “Жива планета” (за ISO 14024) на всю лінійку продукції, який визнається 65 країнами світу.

Юлія Головчук – Експертка зі сталого розвитку та екологічних стандартів. Сертифікований аудитор системи менеджменту відповідно до ISO 9001:2015, ISO 14001:2016, OHSAS 18001:2015. Огляд кейсів цементного бізнесу.

Людмила ЦИГАНОК – Президентка Professional Association of Environmentalists of the World (PAEW), Засновник «Офісу сталих рішень», шеф-редактор журналу «SUSTAINABILITY LEADER’S GUIDE»

Ольга Гвоздьова – Радниця директора Офісу з підтримки підприємництва та сприяння експорту

Анна Любима – Директорка Дирекції міжнародного співробітництва ТПП України.

Семінар-зустріч спрямований на: огляд дашборду опитування учасників 2 попередніх воркшопів для експортерів, обмін досвідом та презентацію кращих практик представників бізнесу, обговорення подальших кроків розвитку сталого експорту України.

Участь гарантів освітньої програми «Товарознавство та експертиза в митній справі» у подібних заходах забезпечує системне оновленню змісту освіти з урахуванням розвитку промислових потужностей, політики та діагностики для зеленого відновлення України, впровадження принципів сталого розвитку в експортних стратегіях представників бізнесу України.

 

Кафедра товарознавства і торговельного підприємництва ННІТТ

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024