Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Навчально-науковий інститут природничих і аграрних наук: Дні науки – 2024»

У ННІ ПАН розпочато роботу міжнародної науково-практичної конференції «Навчально-науковий інститут природничих і аграрних наук: Дні науки – 2024».

24 квітня в ЛНУ імені Тараса Шевченка розпочато роботу міжнародної науково-практичної конференції «Навчально-науковий інститут природничих і аграрних наук: Дні науки – 2024». Це традиційна конференція, яка відбувається вже багато десятиліть у навчально-науковому інституті природничих і аграрних наук (до 2024 року факультет природничих наук) ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». У цьому році конференція об’єднала понад 130 науковців. освітян та фахівців з 5 країн світу. Метою конференції є обговорення актуальних теоретичних і практичних питань з проблематики біологічних, природничих, аграрних наук та освіти.

Організаторами конференції виступає ННІ ПАН, один із старіших навчальних структурних підрозділів університету, який у березні цього року відзначив свій 101 рік та Луганський осередок ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» –громадська організація, метою діяльності якої є поліпшення екологічної ситуації в державі, формування нового природоохоронного менталітету.

Співорганізаторами конференції стали: Батумський державний університет імені Шота Руставелі, Грузія; ГО «Всеукраїнська екологічна ліга»; Департамент екології та природних ресурсів Полтавської області; Державна екологічна інспекція в луганській області; Дослідна станція лікарських рослин ІАП НААНУ; Інститут соціальних наук і педагогіки університету сільського господарства, Польща; Луганський обласний інститут підвищення кваліфікації; Національний ботанічний сад (інститут) імені «Олександра Чуботару», Молдова; Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя; Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик»; Регіональний ландшафтний парк «Краматорський»; Український клуб аграрного бізнесу; Університет Вітовта Великого, Литва; Університет Сент-Клауд, США; Устимівська дослідна станція рослинництва ІР НААНУ; Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди.

Відкриття конференції розпочалося зі слів уклінної вдячності нашим Героям-Захисникам, які мужньо боронять нашу державу і завдяки яким українці мають можливість навіть під час війни  продовжувати працювати. Пам’ять загиблих Героїв-Захисників, мирних жителів України, які загинули у війні з росією учасники конференції вшанувати хвилиною мовчання…

З вітальним словом від колективу університету до учасників конференції звернулась Олена КАРАМАН, ректорка ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», доктор педагогічних наук, професор, яка привітала учасників. Олена Леонідівна відзначила важливість природничого та аграрного напрямків наукових досліджень в Україні в умовах повномасштабного вторгнення   побажала плідної роботи.

До вітально-мотивуючих виступів долучились представники установ-співорганізаторів конференції та представники освітньої спільноти Миргородської громади: Ірина ЛЕБІДЬ, начальник відділу організаційної роботи, звітності та зв’язків з громадськістю Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації;Алла КРАВЧЕНКО, кандидат філософських наук, доцент, експерт з академічного співробітництва освітнього проєкту Агрокебети, заступник директора з міжнародного співробітництва Асоціації Українського клубу аграрного бізнесу; Тетяна КОЛИБЕЛЬНИК, начальник відділу освіти Миргородської міської ради; Людмила ГЛУЩЕНКО, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, заступник директора з наукової роботи Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування НААНУ. У мотивуючих виступах доповідачі акцентували увагу на результативності співпраці ННІ ПАН та їх установ, організацій яка набула нових акцентів у реаліях відновлення роботи інституту на Полтавщині.  

З науковою діяльністю організатора конференції – ННІ ПАН, учасників зустрічі познайомила Наталія МАЦАЙ, директор навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», кандидат сільськогосподарських наук, доцент, голова Луганської обласної організації ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», яка також виступила модератором заходу.

У своїй промові пані Наталія розповіла про успішну діяльність навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук, визначила основні наукові напрямки та запросила учасників до розширення співпраці. Сьогодні, команда викладачів складається із 50-ти науково-педагогічних працівників – академіка, докторів наук, професорів, кандидатів наук та докторів філософії, доцентів, старших викладачів та асистентів, охоплює природничий, аграрний та освітній напрямки досліджень.

 

Бажаємо всім учасникам конференції успіхів, продуктивної роботи, задоволення від спілкування та нових здобутків на розвиток нашої країни!

 

За інформацією ННІ ПАН

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024