Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Вплив читання на мозок людини»

23.04.24 у ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбувся онлайн-захід «Вплив читання на мозок людини» до Всесвітнього дня книги та авторського права.

Організаторами зустрічі стали навчально-науковий інститут педагогіки і психології та Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича. У спілкуванні взяли участь викладачі, здобувачі освіти різних структурних підрозділів університету та бібліотекар Світлана Василівна Петрик, психолог центру «Надія» Карина Шевелінда, керівник гуртка «Vmart» опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» Ісус Чорній. Зацікавилося заходом 89 осіб.

До  учасників із вступним словом звернулася заступник директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІПП, яка зазначила, що читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам’ять, підвищує творчий потенціал, допомагає боротися зі стресом і поганим  настроєм.  

Світлана Петрик презентувала інформацію про те, що читання є одним з найскладніших завдань для мозку і активізує одразу 17 його ділянок,  знижує ризик хвороб, розвиває навички критичного та аналітичного мислення, поліпшує концентрацію та увагу тощо.

Психолог центру Карина Шевелінда розповіла про читання як найефективніший спосіб подолати стрес та розслабитися, наголосила на тому, що цей вид мовленнєвої діяльності є одним із найефективніших немедикаментозних способів лікування депресії.

Ісус Чорній поділився своїми думками щодо прочитання книг серії романів «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг. Він нагадав присутнім про те, що історії про найвідомішого хлопчика-чаклуна позитивно впливають на психіку людини.  Книжки про Гаррі також не втрачають своєї популярності та актуальності серед різної за віком аудиторії. Разом із здобувачами згадував цікаві чарівні історії про «магічний» світ, в якому крім «звичайних людей» та чаклунів також існують велетні, ельфи, перевертні, гобліни, полтергейсти й інші фантастичні істоти.

На завершення зустрічі викладачі та здобувачі освіти переглянули соціальний ролик про популяризацію читання книжок – друкованих та електронних.

Присутні щиро подякували організаторам за  корисну, інформаційну зустріч, яка пройшла у невимушеній дружній атмосфері.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024