Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні китайської мови на кафедрі східної філології і перекладу

З 12.04 по 19.04 на кафедрі східної філології і перекладу пройшли дні китайської мови.

На кафедрі східної філології відсвяткували Дні китайської мови. Проведення таких заходів є чудовим способом сприяти культурному розмаїттю та вивченню мови.

12.04 «День дружби з КНР»: здобувачі освіти, які вивчають китайську мову, взяли участь у розмовному практикумі з Ліу Цзя’їн, (Хебейський педагогічний університет КНР). Ліу Лаоши присвятила заняття темі «Знайомство» і опрацювала зі здобувачами відповідну лексику. Кожен присутній мав змогу скласти розповідь про себе китайською мовою та обговорити з викладачем.

15.04 «День перекладознавства»: доцент кафедри східної філології і перекладу Перепадя Д.О. провела відкриту лекцію на тему «Історія перекладу у Китаї». Захід відвідали здобувачі та викладачі кафедри східної філології і перекладу, а також представники інших кафедр ННІ ФІЖ.

16.04 «День китайської мови»: день китайської мови відсвяткували разом із кандидатом педагогічних наук Лі Вейхуа (Хебейський педагогічний університет, КНР). Обговорили захоплення й хоббі, китайські фільми й пісні, а першокурсниця Софія Недогибченко навіть заспівала свою улюблену пісню китайською мовою.

17.04 «День китайської писемності»: к.філол.н., доцент Малахова Ю.В. провела майстер-клас з китайської каліграфії для здобувачів-сходознавців та запрошених гостей. Учасники залюбки приймали активну участь у заході і продемонстрували свої витвори мистецтва.

19.04 «День сучасної китайської культури»: відбулося засідання круглого столу, присвячений особливостям сучасної культури Китаю. Викладач Бєлік М.О. підготувала доповідь і презентацію про історію розвитку китайських коміксів маньхуа. Гладченко Катерина, здобувачка освіти другого (магістерського) рівня, підготувала доповідь на тему «Лексичні та семантичні трансформації». Першокурсниця Недогибченко Софія підготувала доповідь та яскраву презентацію про особливості китайської кухні. Здобувачка освіти 3 курсу Запотєєва Валерія презентувала свою доповідь на тему «女书», вид китайської каліграфії.

Кафедра східної філології і перекладу дякує всім учасникам наших заходів та бажає подальших успіхів та творчої наснаги.

 

Кафедра східної філології і перекладу

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024