Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Екскурсія до бібліотеки

Для здобувачів освіти ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» провели екскурсію до бібліотеки.

18 квітня здобувачі освіти ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» відвідали Лубенську публічну бібліотеку імені Володимира Малика – провідний  просвітницький, інформаційний центр Лубенщини.

Працівники бібліотеки провели цікаву екскурсію бібліотекою, розповіли історію найстарішої книгозбірні Лубенського краю. Здобувачів освіти, як майбутніх фахівців бібліотечної справи, ознайомили з особливостями роботи в читальному залі, абонентському відділі, книгосховищі, галузевих фондах бібліотеки. Продемонстрували роботу цифрового інформаційного хабу, клубів за інтересами, що охоплюють всі категорії читачів.

Потрапивши до книгосховищ бібліотеки, студенти могли побачити старовинні та цінні «друковані експонати», які тут зберігаються, дізнатися про особливі умови зберігання таких книг. Здобувачів освіти ознайомили з процесом комплектування літератури та як шифруються книжки десятковою системою шифру УДК.

На завершення кожному учаснику екскурсії працівники бібліотеки запропонували «попрацювати в бібліотеці»: заповнити формуляр та реєстраційну картку читача.

Між ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика було заключено договір на проведення практики студентами.

Дякуємо адміністрації та співробітникам бібліотеки за прекрасну організацію заходу. Сподіваємося на тривале та плідне співробітництво!

 

ВСП «Старобільський фаховий коледж
ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024