Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Курс гостьових лекцій з літератури Англії та США

Курс гостьових лекцій з літератури Англії та США для здобувачів кафедри романо-германської філології від європейського лектора.

У рамках міжнародної співпраці кафедри романо-германської філології (ННІФіЖ) з кафедрою англійської мови та американістики (Faculty of Art, Matej Bel University, Banska Bystrica) протягом квітня для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти  лектор пані Яна Яворчикова (Jana Javorčíková), доктор педагогічних наук, професор, провела захоплюючу серію лекцій з літератури Англії та США.

На першій лекції, яка відбулася 3 квітня, пані Яворчикова розглянула тему “Angry Young Men, Social Novel, and Postcolonial Literature. Psychoanalysis and Women Writers in English Literature.” Здобувачі отримали змогу ознайомитися з творчістю таких відомих письменників, як Леслі Пол, Джон Брейн, Джон Вейн, Ханіф Курейші, Мюріел Спарк, Ієн Мак’юен та інші. Лектор проаналізувала вплив соціальних змін 50-х років XX століття на англійську літературу, особливості літературних рухів та творів, зосередившись на темах бунту, відчуження та пошуку ідентичності.

На другій лекції, яка відбулася 17 квітня, пані Яворчикова познайомила слухачів лекції з історією розвитку закладів вищої освіти, класифікаціями закладів вищої освітиособливостями та особливостями системи освіти давнини, що було важливим аспектом для розуміння жанру кампусного роману. Було розглянуто особливості студентського життя різних періодів історії та образ студента. Також пані Яворчикова ознайомила присутніх із творчістю Чарльза Діккенса, Томаса Г’юза, Евеліна Во та інших представників цього жанру.

Лекції пані Яворчикової викликали жвавий інтерес та захоплення у здобувачів освіти. Її глибокі знання, вміння захоплююче розповідати та аналізувати тексти, а також відкритість до дискусій зробили ці заняття не лише інформативними, але й емоційно насиченими.

Здобувачі та викладачі кафедри романо-германської філософії висловлюють свою вдячність пані Яні Яворчиковій за її майстерність та захопливий педагогічний підхід.

 

Кафедра романо-германської філології,
Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024