Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Кольори білого континенту» у Львові

18 квітня у приміщенні ВСП Технологічний фаховий коледж НЛТУ України  (м. Львів) відбулося відкриття благодійної виставки Сергія Глотова “Кольори білого континенту”.

Організатором виставки виступила спільна команда Навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Технологічного фахового коледжу НЛТУ України.

На відкриття благодійної фотовиставки «Кольори білого континенту» Сергія Глотова -кандидата біологічних наук, учасника 27-ї та 28-ї Українських антарктичних експедицій, фотографа та випускника-біолога Луганського національного університету імені Тараса Шевченка завітали студенти коледжей.

Зустріч розпочалася з вітального слова директора ВСП Технологічний фаховий коледж НЛТУ України  Романа Дадака. Родзинкою заходу стала розповідь про білий континент з презентацією слайд-шоу Павла Хаєцького, доктора сільськогосподарських наук. професора Національного лісотехнічного університету України, учасника 20-ї та 23-ї Української антарктичної експедиції,

Презентацію фотовиставки  «Кольори білого континенту» Сергія Глотова провела Наталія Мацай, кандидат сільськогосподарських наук, директор Навчально-наукового інституту природничих  і аграрних наук. На початку презентації пані Наталія подякувала колективу коледжу і, особисто пану Роману, за підтримку і допомогу членам колективу свого інституту з початком повномасштабного вторгнення. Вона передала від автора виставки Роману Михайловичу авторське фото «Бойові пінгвіни», присвячене нашим Захисникам, які у часи війни відстоюють та захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої України. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв-Захисників.

Учасники  заходу переглянули відеозвернення Сергія Глотова та невеличкий відеофрагммент відзнятий членами експедиції. Експозиція вистаки «Кольори білого континенту» складається з трьох частин: експедиція, тваринний світ та ландшафти. Глядачи виставки побачать неповторне поєднання природних кольорів Антарктики, їі дивовижний тваринний світ. Відвідувачі зможуть оглянути світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають навколо української станції «Академік Вернадський». Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги – на деякий час ви зможете зануритися у цю неймовірну атмосферу Антарктики.

Відвідувачам запропоновано кюаркод на відеоекскурсію від Сергія Глотова станцією «Академік Вернадський» яка була відзнята під час презентації фотовистаки у м. Полтава у листопаді 2023 року. Під час цієї відеоекскурсії можна побачити айсберги та пінгвінів, відчути шум вітру та колір неба найвіддаленішої точки України.

Учасники заходу висловили слова вдячності за можливість приєднатися до чудового світу далекого контингенту.

Запрошуємо відвідати виставку та зробити посильний благодійний внесок коштів на потреби ЗСУ.

Кошти можна перерахувати і онлайн на спорядження для полярників, які сьогодні мужньо боронять нашу країну. Номер картки Олени Марушевської 5168 7451 2508 8739 , яка працює в центрі і контактує з усіма зимівниками які служать, знає їх потреби і організовує збір коштів.

Виставка триватиме з 18 по 28 квітня 2024 року, вхід вільний.

 

За матеріалами ННІ ПАН

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024