Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч з інструкторкою на гончарному крузі

В НН ІМ відбулась зустріч з інструкторкою з роботи на гончарному крузі при Колумбія Арт Центр.

16 квітня відбувся телеміст «Україна – Америка –  мистецтво кераміки: культурологічний та педагогічний аспект» організований кафедрою образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва НН ІМ. 

На зустрічі були присутні 42 студенти та викладачі Інституту культури і мистецтв ЛНУ імені Тараса Шевченка, Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та Рівненського державного гуманітарного університету.

Учасники телемосту спілкувалися з професоркою, викладачкою художньої кераміки за магістерською програмою художніх наук при Гуд Коледжі (Фредерік, Меріленд, США), викладачкою естетики та інструкторкою  з роботи на гончарному крузі при Колумбія Арт Центрі (Колумбія, Меріленд, США) Наталією Кормелюк.

Наталія розповіла про своє захоплення мистецтвом кераміки, про університет, в якому викладає, про курси, які читає як художник та педагог. Майстриня показала свої перші твори, надихнула студентів на подальший творчий розвиток.

Наталія Кормелюк активно приймає участь у мистецькому житті Сполучених штатів Америки, експонує свої твори у різних містах. Уся її творчість присвячена любові до України. Цього літа вона планує приіхати в Україну і зустрітися зі студентами НН ІМ в Опішні на симпозіумі гончарства.

 

Інформаційний центр НН ІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024