Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вища церковна нагорода

Предстоятель ПЦУ нагородив голову вченої ради ЛНУ вищою церковною нагородою.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провів зустріч з головою вченої ради ЛНУ імені Тараса Шевченка академіком НАПН України Віталієм Курилом. Під час бесіди обговорювалися актуальні проблеми розвитку вищої освіти, а також роль православної духовності в педагогічному процесі і національному відродженні України в цілому. Також Віталій Курило презентував Блаженнішому Єпіфанію свою в співавторстві монографію «Нариси історії Луганщини» яка, розповідаючи про українську Луганщину з найдавніших часів, стала значною подією в історичній науці.

Предстоятель ПЦУ передав пастирське благословення всьому колективу ЛНУ імені Тараса Шевченка і висловив готовність після майбутньої перемоги особисто освятити університетський храм в деокупованому Луганську.

Блаженніший Єпіфаній подякував Віталію Курилу за постійну всебічну підтримку національної Церкви і його великий особистий внесок у розвиток вищої освіти і педагогічної науки України, завдяки чому ЛНУ імені Тараса Шевченка став одним із провідних національних університетів України, випускники якого відомі не тільки високим фаховим рівнем, але й незмінно патріотичною позицією.

Наприкінці зустрічі глава ПЦУ провів церемонію нагородження Віталія Курила за підтримку Церкви і розвиток української духовності вищою церковною нагородою – Благословенною Грамотою з Відзнакою Предстоятеля, а також подарував збірку своїх духовних роздумів і порад.

 

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024