Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрита лекція від компанії Kantar Ukraine

15 квітня для здобувачів освіти за спеціальністю 054 “Соціологія” провів відкриту лекцію головний спеціаліст з методології компанії Kantar Ukraine.

Тема лекції “Обробка даних соціологічних досліджень: програмне забезпечення і можливості в сучасній практиці”. Антону Пігіді вдалось доступно розповісти про складні питання: процес організації роботи з даними, програмне забезпечення, зокрема, відмінності між роботою в SPSS та R. Антон порадив з чого краще починати шлях опанування обробки даних і підкорив аудиторію почуттям гумору, з яким він поділився баченням ролі академічної освіти у професійному становленні.

Захід був цікавий тим, що у ньому взяли участь не тільки студенти і викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка, але й студенти і викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і Державного торговельно-економічного університету (м. Київ). Зі свої студентами взяли участь у лекції Єнін Максим, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і Горпинич Ольга Валеріївна, гарант ОП Соціологія економічної діяльності, доцент кафедри філософії, соціології та політології Державного торговельно економічного університету (м. Київ).

Частина Q&A пройшла жваво і цікаво. Питання стосуватися переваг мов програмування, використання ШІ в обробці, доцільності курсів R для студентів і багатьох інших питань. Після лекції студенти і аспіранти ділились враженнями, що лекція виявилась справді надихаючою, переконавши в необхідності постійної самоосвіти і професійного саморозвитку.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024