Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Свавілля керівництва «народної республіки»

Залишки колективу та студентів ЛНУ, які продовжили роботу в Луганську, стогнуть від свавілля керівництва так званої «народної республіки»

Нещодавно в ЗМІ було розповсюджено звернення трудового колективу та студентів самопроголошеного Шевченківського університету, весь лейтмотив якого зводиться до вимоги зняти Лесю Лаптєву з посади міністра через свавілля, яке вона чинить в університеті. Виникає логічне запитання: на що розраховувала рейдерська команда «спеціалістів», які з жадібністю розбирали посади проректорів, директорів, деканів та завідувачів кафедр? Мабуть, висока компетентність цих людей сильно перебільшена.

На нашу думку, участь в організації роботи захопленого терористами вишу свідчить про низький рівень гуманітарної освіченості цих людей та дефіцит загальної людської порядності. У противному випадку чому ці особи не зрозуміли, що в ЛНР було встановлено антидемократичний режим, як по буквах виписаний з підручника політології: безальтернативні, фіктивні вибори, одна антигуманна ідеологія, контроль над ЗМІ, репресії та свавілля керівництва. Постає також питання: чому ці „професіонали” більше трьох місяців не звертали уваги на те, що в президента університету О. М. Тарасюка немає навіть вищої освіти, не говорячи вже про науковий ступінь. Відповідь тут, мабуть, на поверхні –він їх влаштовував, поки вони обіймали посади в керівництві вишу, незважаючи на те, що керували насправді не вони, а новоявлена «сім’я». Невже ці «фахівці» не розуміли, що викладацький склад, який залишився, з огляду на незначну кількість провідних учених, якими, ще й до речі,  взялися керувати люди, професійно до цього не придатні, не в змозі забезпечити сучасну якісну освіту.

А тепер настає похмілля після оп’яніння вседозволеністю та свавіллям, пошук винних у власному провалі, звинувачування тих, хто працює в справжньому легітимному університеті, посилання на труднощі становлення ефемерної «республіки», при цьому вистачає нахабства долучати до своєї істерії ще й студентів. А, можливо, справа в 24 тисячах, які отримує «провідний учений ЛНР, а за сумісництвом ще й президент університету Тарасюк», про які відірвані від крісел горе-керівники написали майже на початку свого звернення? Узагалі все це нагадує стару, як світ, боротьбу павуків у банці – і вилізти не можна, і їсти хочеться.

До речі, головна обвинувачувана у зверненні – Лаптєва Л.М. – фактично ні при чому, у неї просто не було іншого вибору, бо з такою командою безпорадних управлінців нічого путнього взагалі зробити неможливо. Шкода, що, прикриваючись іменем одного з найкращих вишів України, ці «патріоти університету» вводять в оману і студентів, і трудовий колектив, обіцяючи їм колишній високий рівень освіти. Навіть на титульній сторінці цього звернення університет іменують «національним».

Ми вкотре наголошуємо, що структура, дислокована в Луганську, не має жодного стосунку до вищої освіти, а її перспективи туманні.

Прес-служба університету.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024