Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Курс гостьових лекцій

Курс гостьових лекцій для здобувачів кафедри романо-германської філології: європейський досвід.

У рамках міжнародної співпраці кафедри романо-германської філології (ННІФіЖ) з кафедрою англійської мови та американістики (Faculty of Art, Matej Bel University, Banska Bystrica) протягом березня-квітня для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти  лектор пані Петра Єсенська (Petra Jesenská), доктор філософії, провела захоплюючу серію лекцій з лексикології англійської мови.

На першій лекції, яка відбулася 20 березня, пані Петра розглянула тему “Синонімія”. Здобувачі отримали змогу поглибити свої знання про різні способи вираження схожих або майже однакових значень слів в англійській мові. Пані Петра передала учасникам лекції цінні інструменти аналізу та розуміння синонімів, що сприятиме їхньому майстерному володінню мовою.

На лекції, яка відбулася 27 березня, слухачі вивчили поняття антонімів, які виражають протилежність у значенні, а також гіперонімів, що утворюють семантичні поля. Лектор запропонувала цікаві приклади та вправи, що допомогли студентам розширити свій словниковий запас та розуміння семантичних відношень в англійській мові.

3 квітня, пані Петра ввела студентів у лексичну морфологію англійської мови та розповіла про морфеми як основні будівельні блоки англійських слів. Вони дізналися про процеси утворення слів та важливі морфологічні концепції. Лектор надала здобувачам цінні інструменти для розуміння структури слів, що допоможуть їм у подальшому вивченні мови та розвитку лексичних навичок.

Лекції пані Петри Єсенської з лексикології англійської мови виявилися дуже інформативними та захоплюючими, надали здобувачам цінні знання та вміння, необхідні для розуміння та використання лексичних аспектів англійської мови.

Здобувачі та викладачі кафедри романо-германської філології вдячні пані Петрі Єсенській за її експертність та захоплюючий підхід до викладання.

 

Кафедра романо-германської філології,
Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики.

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024