Дні науки на кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу
12.4.2024
На кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу пройшли Дні науки.
9-11 квітня 2024 року на кафедрі ПОРТБ в рамках днів науки відбулась робота трьох круглих столів:
- Інновації в галузі туризму і готельно-ресторанної справи.
- Сучасні проблеми професійної і технологічної освіти.
- Інновації в науці, виробництві і у сфері послуг.
Дні науки розпочались з оголошення переможців конкурсу студентських наукових робіт в 4 галузях.
Галузь «Технологічна і професійна освіта»
І місце – Матлашов Едуард – студент 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології».
ІІ місце – Кравченко Володимир– студент 2 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології».
ІІІ місце – Фоменко Ірина– студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»;
Обозний Дмитро – студент 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».
Галузь «Технічні науки»
І місце – Боркут Антон – студент 1 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)».
ІІ місце – Даниленко Юлія – студентка 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)».
ІІІ місце – Бовет Денис – студент 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».
Сидоренко Ростислав– студент 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».
Галузь «Харчові технології»
І місце – Куряча Тетяна – студентка 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
ІІ місце – Шаманська Поліна – студентка 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
ІІІ місце – Середич Данило – студент 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Даниленко Юлія– студентка 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Галузь «Туризм та готельно-ресторанна справа»
І місце – Бикадорова Валерія, Язовітченко Валерія – студенти 4 курсу спеціальності «Туризм»
ІІ місце – Герасименко Євгенія – студентка 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
ІІІ місце – Самохін Нікіта, Крят Аріна – студенти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»;
Марченко Микола – студент 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Під час роботи круглих столів викладачі і здобувачі вищої освіти мали змогу поділитись своїми науковими доробками.
За підсумками роботи круглих столів були визначені 12 кращих доповідей.
- 1. Кравченко Володимир – здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»
Тема: Найкращі практики у викладанні технічних дисциплін.
Науковий керівник –Бурдун В.В., доцент, к.п.н.
- 2. Бикадорова Валерія, Язовітченко Валерія – здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності «Туризм»
Тема: Гастрономічний туризм як перспективний напрям розвитку туризму на Полтавщині.
Науковий керівник – Каролоп О.О., к.п.н., доцент
- 3. Шаманська Полина – здобувачка вищої освіти 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема: Дослідження європейської системи оцінювання поживної цінності харчових продуктів.
Науковий керівник – Луценко М.В., к.т.н., доцент
- 4. Обозний Дмитро – здобувач вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)»
Тема: Формування педагогічно значущих рис особистості в системі виховних заходів ЗВО.
Науковий керівник – Скібіна О.В., к.п.н., доцент,
- 5. Марченко Микола – здобувач вищої освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Тема: Штучний інтелект в індустрії гостинності.
Науковий керівник – Гринюк Н.А., к.е.н., доцент
- 6. Фоменко Ірина – здобувачка вищої освіти 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»
Тема:Використання ВЕБ-технологій на уроках технологій
Науковий керівник –Рожкова А.Ю.
- 7. Куряча Тетяна – здобувачка вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема: Технологія борошняних виробів з використанням добавок кропиви дводомної
Науковий керівник – Гіренко Н.І., к.т.н.
- 8. Герасименко Євгенія–здобувачка вищої освіти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Тема: Готельний дизайн як інструмент залучення та утримання клієнтів: роль архітектури, інтер’єру та візуального маркетингу.
Науковий керівник – Безрученков Ю.В., к.п.н., доцент
- 9. Середич Данило – здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема: Кейтеринг: тенденції та розвиток
Науковий керівник – Ревякіна О.О., к.т.н., доцент
- 10. Боркут Антон– здобувач вищої освіти 1 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема:Еенергозберігаючі технології в АПК – перспективи та напрямкизастосування штучного інтелекту в цій галузі.
Науковий керівник – Колесніков В.О., к.т.н., доцент
- 11. Самохін Нікіта, Крят Аріна – здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»
Тема: Мобільна платформа гаджетів як інструмент популяризації винного туризму.
Науковий керівник – Верес К.О., к.г.н., доцент
- Даниленко Юлія – здобувачка вищої освіти 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»
Тема: Сучасні технології солодких страв з використанням гелеутворюючої сировини.
Науковий керівник – Гіренко Н.І., к.т.н.
Завідувач кафедри Бурдун Віктор Васильович висловив слова вдячності студентам за активну участь у науковій роботі, цікаві і ґрунтовні виступи, подякував керівникам за підбір тем і керування науковою роботою студентів. Також виловив побажання за кожною роботою підготувати статті у журнал «Науковий пошук молодих дослідників».
За інформацією кафедри професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу