Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу

На кафедрі професійної освіти, ресторанного і туристичного бізнесу пройшли Дні науки.

9-11 квітня 2024 року на кафедрі ПОРТБ в рамках днів науки відбулась робота трьох круглих столів:

  • Інновації в галузі туризму і готельно-ресторанної справи.
  • Сучасні проблеми професійної і технологічної освіти.
  • Інновації в науці, виробництві і у сфері послуг.

Дні науки розпочались з оголошення переможців конкурсу студентських наукових робіт в 4 галузях.

Галузь «Технологічна і професійна освіта»

І місце – Матлашов Едуард – студент 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології».

ІІ місце – Кравченко Володимир– студент 2 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології».

ІІІ місце – Фоменко Ірина– студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»;

Обозний Дмитро – студент 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».

Галузь «Технічні науки»

І місце – Боркут Антон – студент 1 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)».

ІІ місце – Даниленко Юлія – студентка 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)».

ІІІ місце – Бовет Денис – студент 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».

Сидоренко Ростислав– студент 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)».

Галузь «Харчові технології»

І місце – Куряча Тетяна – студентка 1 курсу  другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

ІІ місце – Шаманська Поліна – студентка 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

ІІІ місце – Середич Данило – студент 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Даниленко Юлія– студентка 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Галузь «Туризм та готельно-ресторанна справа»

І місце – Бикадорова Валерія, Язовітченко Валерія – студенти 4 курсу спеціальності «Туризм»

ІІ місце – Герасименко Євгенія – студентка 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

ІІІ місце – Самохін Нікіта,  Крят Аріна – студенти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»;

Марченко Микола – студент 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Під час роботи круглих столів викладачі і здобувачі вищої освіти мали змогу поділитись своїми науковими доробками.

За підсумками роботи круглих столів були визначені 12 кращих доповідей.

  1. 1. Кравченко Володимир – здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»

Тема: Найкращі практики у викладанні технічних дисциплін.

Науковий керівник –Бурдун В.В., доцент, к.п.н.

  1. 2. Бикадорова Валерія, Язовітченко Валерія – здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності «Туризм»

Тема: Гастрономічний туризм як перспективний напрям розвитку туризму на Полтавщині.

Науковий керівник – Каролоп О.О., к.п.н., доцент

  1. 3. Шаманська Полина – здобувачка вищої освіти 3 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Тема: Дослідження європейської системи оцінювання поживної цінності харчових продуктів.

Науковий керівник – Луценко М.В., к.т.н., доцент

  1. 4. Обозний Дмитро – здобувач вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Транспорт)»

Тема: Формування педагогічно значущих рис особистості в системі виховних заходів ЗВО.

Науковий керівник – Скібіна О.В., к.п.н., доцент,

  1. 5. Марченко Микола – здобувач вищої освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Тема: Штучний інтелект в індустрії гостинності.

Науковий керівник – Гринюк Н.А., к.е.н., доцент

  1. 6. Фоменко Ірина – здобувачка вищої освіти 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Трудове навчання та технології»

Тема:Використання ВЕБ-технологій на уроках технологій

Науковий керівник –Рожкова А.Ю.

  1. 7. Куряча Тетяна – здобувачка вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Тема: Технологія борошняних виробів з використанням добавок кропиви дводомної

Науковий керівник – Гіренко Н.І., к.т.н.

  1. 8. Герасименко Євгенія–здобувачка вищої освіти 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Тема: Готельний дизайн як інструмент залучення та утримання клієнтів: роль архітектури, інтер’єру та візуального маркетингу.

Науковий керівник – Безрученков Ю.В., к.п.н., доцент

  1. 9. Середич Данило – здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Тема: Кейтеринг: тенденції та розвиток

Науковий керівник – Ревякіна О.О., к.т.н., доцент

  1. 10. Боркут Антон– здобувач вищої освіти 1 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Тема:Еенергозберігаючі технології в АПК – перспективи та напрямкизастосування штучного інтелекту в цій галузі.

Науковий керівник – Колесніков В.О., к.т.н., доцент

  1. 11. Самохін Нікіта, Крят Аріна – здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Тема: Мобільна платформа гаджетів як інструмент популяризації винного туризму.

Науковий керівник – Верес К.О., к.г.н., доцент

  1. Даниленко Юлія – здобувачка вищої освіти 2 курсу спеціальності «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)»

Тема: Сучасні технології солодких страв з використанням гелеутворюючої сировини.

Науковий керівник – Гіренко Н.І., к.т.н.

Завідувач кафедри Бурдун Віктор Васильович висловив слова вдячності студентам за активну участь у науковій роботі, цікаві і ґрунтовні виступи, подякував керівникам за підбір тем і керування науковою роботою студентів. Також виловив побажання за кожною роботою підготувати статті у журнал «Науковий пошук молодих дослідників».

 

За інформацією кафедри професійної освіти,
ресторанного і туристичного бізнесу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024