Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнський вебінар «Сучасні виклики соціальної роботи»

9 квітня 2024 року продовжив свою традиційну роботу Всеукраїнський вебінар «Сучасні виклики соціальної роботи».

Вебінар організовано за ініціативи кафедри соціальної педагогіки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Криворізького державного педагогічного університету.

Це була вже 9 зустріч, яку провів кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки  вищої школи ВНУ ім. Лесі Українки, голова Волинського обласного відділення ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» Петрович Валерій Степанович.

Спікер виступив з лекцією на тему «Соціальна підтримка військовослужбовців (учасників бойових дій) та членів їх сімей: нові виклики – нові рішення».

Не дивлячись на те, що вебінар проходить щотижня вже третій місяць, це не послабило інтерес учасників. На цю зустріч зареєструвалося понад 220 осіб, серед яких були соціальні працівники, представники центрів соціальних служб, територіальних центрів, громадських організації та благодійних фондів, викладачі закладів передвищої та вищої освіти, здобувачі освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів різних закладів вищої освіти України.

Учасники вебінару мали можливість отримати інформацію щодо особливостей роботи з військовослужбовцями та їх сім’ями, розглянути форми соціальної роботи з сім’ями військовослужбовців, визначити основні критерії вразливості ветеранів війни, оговорити особливості організації ветеранських груп самодопомоги за методикою «рівний-рівному» для надання кращої психологічної підтримки та ще багато різних питань щодо соціальної підтримки військовослужбовців (учасників бойових дій) та членів їх сімей.

Дякуємо Валерію Степановичу за змістовну і корисну зустріч.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024