Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Психологічні практики в просторі СОС

Було проведено психологічні практики в просторі СОС зі здобувачами вищої освіти.

Студенти магістранти спеціальності «Психологія» в сенсорній кімнаті, що знаходиться на базі ДЗ «Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», провели зустріч зі здобувачами вищої освіти в рамках психологічної практики.

Даний простір облаштовано за підтримки Міжнародної благодійної організації СОС “Дитячі Містечка”( sos-ukraine.org ).

Основною метою практики є підготовка студентів-психологів до успішної професійної діяльності за спеціальністю 053 «Психологія», в основі якої лежить системний підхід до формування навичок професійної діяльності студентів, що включає поєднання теоретичних знань і практичних умінь, а також навчає дотримуватися у фаховій діяльності норм професійної етики, міжкультурної толерантності та керуватися загальнолюдськими цінностями.

Психологічна практика, крім того, що покликана забезпечити виконання навчально-практичних завдань, повинна реалізовувати головний принцип роботи психолога – «не нашкодь!»

Практика студентів є важливою складовою частиною основних освітніх програм вищої професійної освіти.

Такі психологічні практики допомагають здобувачам освіти зрозуміти всю багатогранність професії психолога та важливість постійного навчання; допомагають обрати особистісний напрямок руху. Під час практик студенти діляться враженнями, набутим досвідом та переживаннями, розповідають про особливості використовуваних методів та підходів.

Зустріч пройшла в насиченому і позитивному форматі. Всі учасники залишилися задоволеними та впевненими, що обрали правильний шлях, а обрана професія в майбутньому стане для них однією  з найзатребуваніших.

 

Асистент кафедри психології Навчально-наукового інституту педагогіки і психології,
доктор філософії, керівник центру “Психологічного відновлення та адаптації”,
психолог СОС “Дитячі містечка” Антон НАЗМІЄВ

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024