Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Урочистості з нагоди 90-ої річниці НН ІСГН

29 березня ЛНУ імені Тараса Шевченка відзначив важливу історичну подію – 90 річчя навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук.

Розпочали захід з Гімну України та вдячності  мужнім захисникам, для яких «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» – це не просто слова, а й стан душі. Істфаківці серед тисяч студентів, викладачів, співробітників та випускників боронять сьогодні нашу Батьківщину у найгарячіших точках, тому жодного шансу у ворога немає.

З вітальними словами виступив голова вченої ради університету, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, а також випускник славетного «Істфаку» 1982 року Віталій КУРИЛО. Він розповів цікаві факти з з історії динамічного розвитку «Істфаку»,нагадав про його традиції, які живуть і досі, наголосив на непереможному і оптимістичному дусі істфаківців  та побажав подальшого розвитку і процвітання провідному структурному підрозділу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

За 90 років життя, тепер уже навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук, з його стін вийшли у світ відомі педагоги, видатні науковці, історики, громадські діячі зі світовими іменами і кожен з них своїми новими перемогами, досягненнями й повсякденною працею продовжує створювати історію нашої країни і рідного істфаку.

З урочистою промовою виступив директор НН ІСГН, доктор політичних наук, доцент Антон БАДЕР. Під відео-презентацію Антон Васильович відзначив не лише наукові та освітні досягнення, але й цінності і традиції, які й досі живуть в серцях тих, хто навчався на істфаці, розповів про цікаві моменти з життя викладачів і студентів інституту, завершивши свій виступ щиросердними побажаннями і привітаннями з нагоди 90-річчя «Істфаку».

З вітаннями та словами вдячності виступали і випускники істфаку. Отримавши дипломи, вони через рік повертаються і діляться своїми досягненнями, несподіваними історіями і це ще одна чудова традиція інституту.

Голова Первинної профспілкової організації університету, кандидат педагогічних наук, доцент, ще один істфаківець та організатор «Ліги сміху» в ЛНУ імені Тараса Шевченка Володимир МОРОЗ у своєму виступі відмітив  істфаківців, як людей творчих і талановитих, які продовжують традиції, відроджують забуте, створюють нове.

На ювілейній зустрічі були нагороджені Грамотами викладачі навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук за сумлінну працю, високий професіоналізм, якісну підготовку фахівців та значний особистий внесок у розвиток вищої освіти. Від голови профспілки були нагороджені співробітники за активну роботу щодо захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки і збереження та зміцнення самої профспілкової організації.

“Жива легенда” “золотого віку Істфаку” – Леонід Цезаревич Ваховський,  який очолював «істфак» з 2001 р., подарував пісню на 90-річний ювілей навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук. Це ще одна традиція і улюблений момент всіх свят істфаківців.

Присутні подивилися історичні кадри відеофільму про Ольвійську родину. Ольвія – місто розташоване на правому березі Бузького лиману, на руїнах якого «виросло» кілька поколінь студентів, яких об’єднувала спільна мета, які ставали близькими по духу, по життю і під час розкопок формувалось справжнє ольвійське братерство і дружна команда зі своїми звичаями, культурою і фольклором.

На святі всі змогли насолодитися магією музики, чарівним співом та ритмічними танцями від студентів Луганського національного інституту імені Тараса Шевченка.

Навчально-науковий інститут соціальних і гуманітарних наук перегорнув 90-ту сторінку літопису свого життя – життя одного з найстаріших навчальних підрозділів ЛНУ імені Тараса Шевченка. Нехай цей ювілей буде ще одним кроком на шляху до нових досягнень і збереження того, що робить інститут особливим.

Нехай продовжують жити і розвиватися славетні традиції, а вся шевченківська родина Університету буде допомагати писати нові сторінки історії НН ІСГН – легендарного істфаку.

Попереду багато справ, тож бажаємо успіхів і впевнених кроків до здійснення мрій!

З Ювілеєм, істфаківці!!!

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024