Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вебінар «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія»

Викладачі кафедри східної філології і перекладу відвідали вебінар «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія».

Гаранти освітніх програм Перова С.В. («Переклад (Англійська та друга іноземна мова (китайська))»), Перепадя Д.О. («Мова і література (китайська, англійська)») та Малахова Ю.В. («Мова і література (японська, англійська)») долучилися до вебінару, проведеного Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, присвяченому формуванню якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія». Вебінар мав на меті обговорити нагальні проблеми та надати рекомендації для підвищення якості освіти в галузі філології та перекладу.

Під час вебінару доповідачі наголосили на важливості відповідності стандарту вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія, раціональному співвідношення кредитів між фаховими ОК (Мова – Література – Переклад). Крім того, окремо було приділено увагу технологічним та сервісоорієнтованим компетентностям, які можна сформувати завдяки включенню до освітніх програм окремих ОК, які передбачають отримання навичок роботи з САТ-tools.

Під час обговорення процедури акредитації, НАЗЯВО звернуло увагу присутніх на головні аспекти та недоліки акредитаційної справи, які враховуються під час експертизи.

В цілому, відвідування цього заходу є корисним досвідом для гарантів освітніх програм, які реалізуються на кафедрісхідної філології і перекладу, та допоможе у їх подальшому удосконаленню й підвищенню якості навчання.

 

Кафедра східної філології  і перекладу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024