Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Обговорення освітніх програм

На кафедрі товарознавства і торгівельного підприємництва відбулось обговорення освітніх програм «Товарознавство та експертиза в митній справі»

На кафедрі товарознавства і торгівельного підприємництва навчально-наукового інституту технологій і торгівлі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбулося розширене засідання присвячене обговоренню звіту-самоаналізу проєктних груп та проєктів освітніх програм «Товарознавство та експертиза в митній справі» за спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2024-2025 н.р.

На засідання запрошені члени проєктних груп та зовнішні стейкхолдери. Була погоджена інформація стосовно вдосконалення освітніх програм «Товарознавство та експертиза в митній справі» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2024-2025 н.р., з урахуванням наданих пропозицій, опитувань, зокрема їх узагальнення та обґрунтувань гарантів, внутрішніх та зовнішніх стейкхолдерів, вимог ринку праці.

Внесені пропозиції до вищезазначених освітніх програм були пов’язані з удосконаленням структуро-логічних схем та зі змінами у складі проєктних груп щодо представників внутрішніх стейкхолдерів від здобувачів вищої освіти.

До складу проєктної групи від здобувачів першого (бакалаврського) рівня увійшла здобувачка 1 курсу освітньої програми «Товарознавство та експертиза в митний справі» Сапа Діана; до складу проєктної групи від здобувачів другого (магістерського) рівня увійшла здобувачка 1 курсу освітньої програми «Товарознавство та експертиза в митний справі» Ворожбит Вероніка.

Для забезпечення знань, необхідних у виробничо-технологічній та дослідницькій діяльності на підприємствах і установах харчової промисловості, для розроблення і впровадження загальної системи управління виробництвом, яка включає системи ISO (управління якістю харчових продуктів) та НАССР (управління безпекою харчових продуктів), чинні програми обов’язкових попередніх заходів GHP (належна гігієнічна практика), GMP (належна виробнича практика) і SSOP (стандартні санітарні робочі процедури) запропоновано ввести  освітній компонент «Розробка систем управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР» до структурно-логічної схеми підготовки фахівців на другому (магістерському) рівні.

За результатами засідання було ухвалене рішення про внесення змін до освітніх програм з метою удосконалення якості їх реалізації та подання на розгляд,  узгодження, схвалення та затвердження ученою радою навчально-наукового інституту технологій і торгівлі оновлених освітніх програм.

Члени проєктних груп та кафедра вельми вдячні усім стейкхолдерам, зокрема потенційним роботодавцям, за сформульовані пропозиції та активну залученість до обговорення освітніх програм.

 

Кафедра товарознавства і торгівельного підприємництва
навчально-наукового інституту технологій і торгівлі
ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024