Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Угода з Долинською міською радою

25 березня відбувся візит делегаціі від Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в Долинську громаду Івано-Франківськоі області, результатом якого стало підписання угоди про співпрацю.

Підписана Угода про співпрацю між Університетом та Долинською міською радою, свідчить про спільну консолідацію ресурсів та потенціалу задля надання мешканцям  Долинської громади і всім бажаючим якісних освітніх послуг.

Зустріч у Долинській міській раді розпочалася з презентації ознайомлення з роботою ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», після чого було оглянуто приміщеня для консультаційного центру ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відкриває у  м.Долині консультаційний пункт, а згодом – філію Університету.

Під час візиту відбулася зустріч з представниками Луганської діаспори, ради ВПО Луганської, Донецької, Харківської, Херсонської та інших областей з метою презентації ДЗ «Луганський національний університеті імені Тараса Шевченка» та проведення профорієнтаційної роботи.

Віталій КУРИЛО, перший проректор та голова вченої ради Університету розказав про історію становлення навчального закладу, а головне – про його проукраїнську позицію та відстоювання національних інтересів у вороже налаштованому на той час середовищі на Луганщині. Саме через таку позицію та небажання працювати на окупованій території, від початку вторгнення окупантів, з 2014 року, Університет та більш ніж 80 відсотків викладацького складу перемістились у Полтавську область (Полтава, Лубни, Миргород), а студенти продовжили навчання, використовуючи переваги дистанційної форми.

Олена КАРАМАН, ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, розповіла про переваги навчання в закладі вищої освіти, про форми навчання, в тому числі можливість навчатися як на очній, так і на заочній формі, використовуючи дистанційне навчання на спеціальній освітній платформі. Акцентувала, що безсумнівними головними козирями Університету є диплом міжнародного взірця, можливість підвищення кваліфікації для педагогів та держслужбовців, а також наявність бюджетних місць та навчання за рахунок ваучерів від Центрів зайнятості.

Представники ЛНУ імені Тараса Шевченка розповіли про можливість отримання освіти для військовослужбовців, які зараз знаходяться на захисті Батьківщини, але хочуть отримати якісну і потрібну у мирному житті освіту, а також, враховуючи нинішні реалії, дуже цінною є можливість отримати освіту навіть перебуваючи за кордоном на час воєнного стану.

Керівництво університету розповіло про всі переваги навчання в Державному закладі «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на зустрічі з долинянами та ВПО громади, відповіли на запитання та висловили сподівання, що така ініціатива знайде схвалення у громаді, а бажаючих здобути якісну вищу освіту буде більш ніж достатньо.

Після основної частини програми учасники делегації відвідали Краєзнавчий музей «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів та «Резиденцію Янголів», екскурсію в якій провела Стеценко Олена –  керівниця громадської волонтерської організації «Громадянський корпус» в Луганський області та директор музею.

Завершився візит делегації дружньою вечерею в колибі за участю представників університету, Долинської міської ради, управління освіти Долинської міської ради, Сєвєродонецької районної ради.

Освіта – це єдина зброя, яка змінить світ на краще! Тож разом до успіху та перемоги!

 

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024