Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція професора Олександра Кучерявого

Кафедра розвитку дитини раннього і дошкільного віку та кафедра педагогіки долучились до гостьової лекції професора Олександра Кучерявого.

Практика проведення гостьових лекцій та обміну досвідом шляхом наукових дискусій є доволі поширеною в НН ІПП Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Так, 26 березня 2024 р. кафедра розвитку дитини раннього і дошкільного віку, а також кафедра педагогіки долучились до гостьової лекції професора Олександра Георгійовича Кучерявого, доктора педагогічних наук, провідного наукового співробітникавідділу теорії і практики педагогічної освіти Інституту педагогічної освітиі освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

Олександр Георгійович працює над побудовою моделі підготовки майбутніх викладачів закладів вищої педагогічної освіти в умовах цифровізації суспільства та у межах гостьової лекції, що мала проблемний характер, детально ознайомив професорсько-викладацький склад кафедр з сутнісними характеристиками розробленої моделі.

Так, науковці обговорили складові моделі, зокрема: концептуально-цільовий, змістовний, технолого-методичний, організаційно-діяльнісний, результативний. Окремо зупинились на формах та методах реалізації моделі та можливостях упровадження певних спецкурсів для повоєнної розбудови України.

Високий науково-методологічний рівень заходу, творчий підхід лектора забезпечили зацікавленість проблемою та жваву дискусію.

Дякуємо Олександру Георгійовичу Кучерявому та Петренко Ларисі Михайлівні за можливість обміну думками, а також отримані науково-методичні матеріали! Разом до перемоги!

 

Кафедра розвитку дитини раннього і дошкільного віку
Кафедра педагогіки

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024