Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всесвітній день казки

На кафедрі розвитку дитини раннього і дошкільного віку НН ІПП традиційно провели «Всесвітній день казки».

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології кожного року викладачка кафедри розвитку дитини раннього і дошкільного віку Ірина Гречишкіна проводить захід «Всесвітній день казки».

Мистецтво казки полягає в тому, що вона гармонізує людину з навколишнім світом з одного боку, а з іншого із світом, який вигаданий людьми.

На заході з привітальним словом виступила директорка НН ІПП Марина Єпіхіна, яка звернула увагу на те, що казки – один із головних елементів культури будь-якого народу. Такі народні твори переказувалися з покоління в покоління. Безсмертні вони тому, що в них живе і не вмирає сам народ. Казка упродовж віків була і залишається чарівним провідником доброти і милосердя.

Завідувач какафедри Світлана Бадер зазначила, що саме казка дарує малечі відчуття уваги та тепла, передає батьківську любов та ласку. Чарівні історії, описані у казці, навчають нас з дитинства розрізняти добро і зло, долати усілякі труднощі за допомогою наполегливості та працелюбства.

Під час заходу здобувачі 1-2 курсів спеціальності «Дошкільна освіта» згадали казки, які читали їм в дитинстві батьки, та ті, що вивчали у закладі вищої освіти. Викладачка ознайомила здобувачів із методичними рекомендаціями щодо використання казки в освітньому процесі закладу дошкільної освіти.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024