Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч зі стейкхолдерами

У Фаховому коледжі ЛНУ відбулася онлайн-зустріч зі стейкхолдерами – представниками закладів освіти Старобільського району Луганської області.

14 березня 2024 року відбулось обговорення освітньо-професійної програми «014 Середня освіта (фізична культура)» за освітньо-професійним ступенем фаховий молодший бакалавр.

Задля вдосконалення і покращення якості освітньо-професійної програми «014 Середня освіта (фізична культура)»у ВСП «Фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» відбулася онлайн-зустріч зі стейкхолдерами – представниками закладів освіти Старобільського району Луганської області, які, як і наш коледж, переміщенні з ТОТ Луганщини до інших міст України. До зустрічі долучилися директори шкіл та вчителі фізичної культури щодо розгляду проєкту освітньо-професійної програми.

Ініціатором зустрічістав  ВСП «ФК ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка» в особі директорки Наталії Мотунової. На зустрічі також були присутні викладачі коледжу спеціальності«014 Середня освіта (фізична культура)».

Наталія Мотунова привітала усіх учасників зустрічі, ознайомила стейкхолдерів з умовами, формами та особливостями здобуття фахової передвищої освіти, Стандартом фахової передвищої освіти спеціальності «014 Середня освіта (фізична культура)».

Викладачі спеціальності «014 Середня освіта (фізична культура)» ознайомили стейхолдерів із освітньо-професійною програмою спеціальності, яка була введена в дію 01 вересня 2022 року, її структурою, навчальними планами. Також мова  йшла й про формування ключових та програмних компетентностей під час навчання здобувачів освіти коледжу та умови поєднання освіти з виробництвом з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави.

Присутні вчителі фізичної культури, зокрема Юрій Халієв (Шульгинський ліцей), звернули увагу і рекомендували розглянути пропозицію щодо внесення змін до ОПП у зв’язку з Постановою КМУ від 30.09.2020 № 898 «Державний стандарт базової середньої освіти», Наказом МОН № 752 від 17 серпня 2022 року «Про модельні навчальні програми «Фізична культура 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти» і ввести освітній компонент, який би вивчав «Варіативні модулі», що запропоновані МОН України Модельною навчальною програмою.

Любов Ткаченко наголосила на тому, що в освітньо-професійній програмі повинен бути обов’язково освітній компонент, як особливості організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти щодо вимог концепції Нової української школи.

Віталій Ткаченко (Марківський ліцей) поділився власним досвідом, як він вибирає варіативні модулі на етапі розроблення календарного планування. Викладач наголосив на тому, що треба звертати увагу на матеріально-технічне та методичне забезпечення закладу освіти.

Всі побажання, пропозиції роботодавців, висловлені під час зустрічі, й ті, що надійшли письмово, були зафіксовані. Запропоновані зміни будуть розглянуті проєктною групою і внесені відповідні зміни у проєкти освітньо-професійної програми і навчальних планів 2024 року.

Щиро дякуємо всім учасникам ‒ стейкхолдерам, викладачам за конструктивний діалог!

Не зважаючи на те, що зараз освітні заклади Старобільського району розкидані по всіх містах України, наша віра непохитна в нашу Перемогу, і ми знаємо, що повернемося усі додому, і будемо працювати саме з цими директорами, вчителями на користь нашої держави України!

Сподіваємося на тривале та плідне співробітництво!

 

ВСП «Фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка»

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024