Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція

11 березня року в НН ІПП відбулась гостьова лекція: „Правопівкульне малювання як нейропсихологічний засіб розвитку загальнофункціональних процесів у дітей з ООП”.

Здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта; освітніх програм 016.02 Олігофренопедагогіка. Спеціальна психологія; 016.01 Логопедія. Спеціальна психологія, денної і заочної форм навчання, а також викладачі кафедри спеціальної освіти відвідали гостьову лекцію Романа СИЛКО, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри мистецьких дисциплін Національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г. Шевченка.

Роман Миколайович, вдало і інформативно, в технологічному аспекті, надав актуальні питання успішної реалізації практичних завдань навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного середовища, зокрема, оптимізація корекційного навчання не тільки завдяки міждисциплінарним зв’язкам спеціальної педагогіки з науками медичної, психологічної, нейропсихологічної галузей але й мистецтва. Набуті спеціальні теоретичні знання здобувачів вищої освіти було вдало сфокусовано лектором на необхідності й доцільності застосування в роботі з дітьми з ООП засобами образотворчого мистецтва, побудованих згідно законів мозкової організації процесів пізнання навколишнього й внутрішнього світу емоцій, що є цінним в практиці комплексної корекційної допомоги цій категорії дітей.

Викладацький склад кафедри спеціальної освіти НН ІПП реалізував процес взаємодії зі здобувачами освіти на рівні сучасних вимог до підготовки фахівця для досягнення якісних результатів в зазначених освітньою професійною програмою наборах компетенцій. Для формування у здобувачів вищої освіти методологічних здібностей, навичок розв’язання практичних проблем, співробітництва, було організовано дану гостьову лекцію.

На завершальному етапі гостьової лекції спілкування здобувачів вищої освіти й викладачів кафедри завершилось захопленими відгуками й вдячністю Роману Миколайовичу за наукові підходи, щодо нових креативних підходів у розв’язанні проблем корекційного навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами засобами образотворчого мистецтва.

Колектив викладачів, та здобувачів спеціальної освіти висловив побажання й упевненість у продовженні співробітництва, впровадженні нових форм лекційного спілкування для інтенсифікації навчального процесу, розвитку особистісних якостей, реалізації творчих здібностей здобувачів вищої освіти.

Академічна спільнота навчально-наукового інституту педагогіки і психології, викладацький колектив кафедри спеціальної освіти висловлюють щиру вдячність Роману Миколайовичу за співпрацю й змістовну лекцію!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024