Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Профорієнтаційна зустріч з ліцеїстами

У навчально-науковому інституті філології і журналістики пройшла профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти Академічного ліцею імені братів Шеметів Лубенської міської ради Полтавської області.

Співпраця закладів вищої та загальної середньої освіти є основою наступності й перспективності в компетентнісному зростанні громадянина сучасної України, у формуванні майбутнього мотивованого й кваліфікованого фахівця. Тому викладачі кафедри української мови в межах профорієнтаційної роботи приділяють значну увагу організації різних заходів із залученням старшокласників та їхніх учителів-наставників.

Метою зустрічі зі здобувачами освіти Академічного ліцею імені братів Шеметів було ознайомлення з понадстолітньою історією й сьогоденням Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, навчально-науковим інститутом філології і журналістики, кафедрою української мови – ровесницею університету, а також з можливостями отримання освітніх послуг, зокрема в галузях середньої освіти й філології.

Модерувала зустріч доцентка кафедри Оксана Клєщова, яка представила викладацький колектив і координувала виступи спікерів, налагоджувала зворотній зв’язок.

Директорка навчально-наукового інституту філології і журналістики Вікторія Дмитренко ознайомила присутніх учнів з переліком спеціальностей і освітніх програм інституту, розповіла про умови вступу до закладу вищої освіти, особливості організації освітнього процесу, запросила до навчання тих, хто бажає професійно розвиватися як дослідник-філолог, учитель-словесник, перекладач тощо.

Завідувачка кафедри Алла Нікітіна наголосила на важливості професії українського вчителя-словесника, закликала учнів наслідувати відповідальне ставлення до дослідницької й творчої роботи своєї вчительки – Оксани Мастаєвої, спеціаліста вищої категорії, старшого вчителя, яка бере участь у наукових і методичних заходах кафедри.

Професорка кафедри Катерина Глуховцева поділилася власним досвідом професійної роботи зі словом, наголосила на важливості мовної освіти в житті людини, прагненні стати елітарною мовною особистістю, яка відчуває відтінки значень слів і словесних висловів, досягає зразкового спілкування рідною мовою.

Доцентка кафедри, в.о. завідувача відділу управління якістю освітньої діяльності Маргарита Кравченко зосередила увагу на можливостях здобувачів вищої освіти розвивати індивідуальну освітню траєкторію в різних сферах діяльності.

Спілкування з учнями було наочно доповнене презентаціями, які підготували доцентки кафедри Галина Барилова і Надія Карлова. Учні мали змогу почути розповідь про розвиток університету й кафедри, переглянути світлини – своєрідні свідки минулого й сучасного життя спільноти викладачів і студентів.

Приєднатися до університетської спільноти невдовзі зможуть і випускники ліцею.

 

Кафедра української мови

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024