Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Шевченківські дні у коледжі

У Старобільському фаховому коледжі відбулися Шевченківські дні.

Тарас Шевченко… Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу. Він залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду і до роду. Він був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

Вшановувати пам’ять Великого Кобзаря, знати історію його життя та творчості – все це важливо. Шевченківські дні – чудова нагода доторкнутися до його спадщини, дізнатися більше про нього, відчути поета і його слово сьогодні серед нас.

8 березня у ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбувся захід «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», присвячений 210-ій річниці з дня народження Тараса Шевченка. Захід розпочався «Піснею про Кобзаря» у виконанні Наталі Май. Здобувачі освіти й викладачі коледжу пригадали цікаві факти із життя поета, переглянули презентації на тему «Шляхами Тараса», прослухали пісні сучасних рок-виконавців та музикантів на слова Кобзаря. Артем Пивоваров виконав пісню «Думи», група Миколи Осадчука – «Заповіт».

Серед здобувачів освіти був проведений конкурс тематичних малюнків, яскравих мемів…

Уже традиційною стала участь наших здобувачів освіти у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. Цього року за результатами ІІІ (обласного) етапу ХІV Конкурсу переможцями стали Найда Анастасія (здобувачка освіти групи ПО-3(9)) та Голубничий Ярослав (здобувач освіти групи ІБАС-3(9)). Вони вибороли ІІІ місце і стали учасниками Фінального етапу конкурсу. Чекаємо результатів. А які ж цікаві і креативні були завдання: учасники повинні були написати своє розуміння мемів.

Щорічно на освітній платформі «На Урок» здобувачі освіти беруть участь у конкурсі «Таємниця генія Шевченка». Результати минулого року :

Голубничий Ярослав – ІБАС-3(9) – Диплом І ступеня;

Брик Максим -ПО-3(9) – Диплом І ступеня;

Найда Анастасія – ПО-3(9) – Диплом І ступеня;

Дуденко Катерина – ДО-3(9) – Диплом ІІ ступеня;

Сербіна Віталіна – ІБАС-3(9) – Диплом ІІ ступеня;

Діденко Вікторія – ПО-2(9) – Диплом ІІІ ступеня.

Результати цьогорічного конкурсу будуть відомі після 1 квітня.

9 березня біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку у місті Лубни відбувся мітинг з нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря. Студенти і викладачі також були учасниками зібрання. Багато було сказано про велич постаті поета в українській культурі, політиці, мистецтві. Він геній, мислитель, пророк, філософ і творець національної самосвідомості народу.

Присутні поклали квіти до пам’ятника та виконали хором Гімн України.

Сьогодні сильне і пророче слово поета дає силу, сміливість і впевненість нам, українцям, у боротьбі з ворогом. І ми продовжуємо виконувати його заповіт, адже ми –  шевченківці!

 

Старобільський фаховий коледж

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024