Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрита лекція від Наталії Дігтяр

Майстер-клас від членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталії Дігтяр.

27 лютого відбулася відкрита лекція з елементами майстер-класу від к.п.наук, завідувачки кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва навчально-наукового інституту мистецтв Наталії Дігтяр на тему «Мистецькі та педагогічні аспекти народного малярства» в межах компоненти «Історія декоративно-прикладного мистецтва України» для магістрів першого року навчання спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

На заході буди присутні директорка НН ІМ – Ірина Продан, заступник директора з навчальної роботи – Ростислав Підпалий, завідувачі кафедр, викладачі.

Також в рамках співпраці між університетами  були запрошені студенти кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка разом із завідувачкою кафедри – к. п. наук, доценткою Тетяною Саєнко.

Лектор в цікавій формі із застосуванням інформаційних технологій подала матеріал про історію виникнення та побутування народного малярства, захопила слухачів цим видом народного мистецтва. Цікавим інтерактивним методом засвоєння інформації був майстер-клас від пані Наталії, адже вона є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, і вже більше 20 років малює на склі та відроджує забуту техніку народного малювання на склі.

Всі охочі мали змогу створити ескізи та ознайомитися з технологією народного малярства в матеріалі. Відкрита лекція відбулася в мистецькому відділі Полтавської обласної бібліотеки імені І.П. Котляревського.

 

Інформаційний центр НН ІМ

Фото: Єлизавета Харахаш

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024