Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

210 річниця з Дня народження Великого Кобзаря

Пройшло вже 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне.

Український видатний митець залишив багато важливих послань, які для українців стали заповітами та закликами до дій.

09 березня2024 року з нагоди чергової річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка Луганський національний університет, який з гордістю носить його ім’я, приєднався до спільних урочистих традиційних заходів для вшанування пам’яті національного генія у сквері імені Т.Г. Шевченка, де були присутні керівники громади, депутати Лубенської міської ради, представники творчої інтелігенції та громадськість.

Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії, бо саме у глибини майбутнього посилав він свої непорушні заповіти синам свого народу.

Після вшанування пам’яті генія українського народу хвилиною мовчання, присутні поклали квіти до його пам’ятника, а студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка встановили кошик з жовто-блакитними квітами – символічними кольорами нашої держави.

Видатний поет став символом боротьби за нашу волю і сьогодні, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Шевченка додають сил для протистояння:

“Свою Україну любіть,
Любіть її… во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.”

На гербі ЛНУ імені Тараса Шевченка теж написані пророчі і напутні добрі слова з творчості генія: “…і чужому научайтесь й свого не цурайтесь…”

Слава Тарасу Григоровичу Шевченку! Слава Україні! Слава Героям України!

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024