Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День народження Тараса Шевченка

Сьогодні 9 березня 2024 року виповнюється 210 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника.

Цей день вже давно став масштабним національним святом. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав і надихає патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.

З 1939 року один з найстаріших вищих навчальних закладів східноукраїнського краю, що тепер переміщений на Полтавщину, – Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – з гордістю носить ім’я видатного письменника, людини, яка за своє життя зробила стільки, що її справ вистачає й на сучасників.

З ім’ям Кобзаря нерозривно пов’язане минуле, сучасне та майбутнє українського народу, право кожної людини на вільне, щасливе життя. Бути гідними ймення Тараса Шевченка означає тепер постійно збагачуватися духовно, берегти рідне слово, вірити в незалежну державу і працювати для добра в Україні.

Тарас Шевченко вважається видатним класиком поезії, написаної українською мовою, яка стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності нашого народу.  Його вірші відомі у всьому світі та перекладені на багато різних мов, в яких він викривав несправедливість та гноблення простого українського народу з боку Російської імперії.

Шевченко також належить до когорти відомих українських художників. Його пензлю належить декілька сотень художніх робіт, багато з них вважаються втраченими. Тарас Григорович Шевченко уособлює собою літературного пророка української нації, а його твори є невід’ємною частиною розвитку патріотичного духу у громадян нашої країни.

Луганський національний  університет імені Тараса Шевченка живе творчістю Великого Кобзаря і шанує його поетичне слово.

Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, який ніколи не згасне в серцях шевченківців і всіх українців, а творчість великого Кобзаря – це недоторканна святиня, якою ми пишаємося і цінуємо.

Ми, нащадки видатного поета, будемо завжди зігрівати у своїх душах той вогник безмежної любові до рідної Вітчизни, який своїми безсмертними творами запалив вічнопам’ятний син України Тарас Шевченко.

 

Відділ маркетингу ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024