Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Круглий стіл в НН ІПП

7 березня в навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбувся круглий стіл «Тарас Шевченко навіки в наших серцях», присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Захід проводився за ініціативи викладачів кафедри початкової освіти, у ньому взяли участь здобувачі освіти 1 курсу ОП «Початкова освіта», «Початкова освіта. Українська мова та література».

Традиційно із творами Тараса Шевченка, що вивчаються в початковій школі, автобіографічною лірикою поета студенти першого курсу знайомляться у процесі опанування обов’язкового освітнього компоненту «Дитяча література з основами літературної освіти». Наразі ж метою зустрічі стало заглиблення в суть просвітницькій діяльності Кобзаря, його ідей, спрямованих на піднесення рівня національної освіти, формування свідомої нації.

Цікавим видалися повідомлення здобувачів освіти щодо основних дидактичних принципів педагогічної системи Т. Г. Шевченка, ролі сімейного виховання, християнських цінностей у творчості письменника. Вельми актуальною в умовах сьогодення стала інформація щодо гуманістичної концепції освіти Тараса Шевченка, ролі вчителя у формуванні молодого покоління. Виступи учасників круглого столу супроводжувалися вдало дібраними ілюстраціями з літературних (прозових і поетичних) творів митця, його малярського доробку.

У процесі роботи виникла жвава дискусія учасників круглого столу, пов’язана із методичними нововведеннями, які обговорювалися в педагогічних колах за часів Шевченка, їх актуальності в сучасній освітній системі.

Завершився захід декламуванням улюблених поетичних рядків народного генія, які по праву вважаються духовним заповітом рідному народові.

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024