Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Міфи і факти про Тараса Шевченка»

В НН ІПП пройшли Едвайзерські години «Міфи і факти про Тараса Шевченка».

Тарас Шевченко – феномен своєї епохи  та геній української нації.

У перші березневі дні є особлива дата для кожного українця – 9 березня День народження Великого Кобзаря, пророка, українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність.

 Будучи людиною універсальних обдарувань та інтересів, Шевченко залишив по собі величезну творчу спадщину і духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої держави..

Напередодні святкування Дня народження великого сина нашого народу Тараса Шевченка здобувачі вищої освіти 1-4 курсів ОП «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» взяли участь у едвайзерських годинах, які стали не лише платформою вшанування його творчості, але й можливістю зануритися у глибини його життя. Здобувачі вищої освіти виразили свою шану та захоплення творчістю Тараса Шевченка. Кожен з них презентував результати своїх досліджень та пошукових розвідок, спрямованих на виявлення міфів, фактів, що оточують цю видатну постать.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі залишається актуальним. Саме зараз, під час війни за наші цінності та ідентичність, важливим залишаються великі слова, які викарбувані у серці кожного патріота і надихають нас на перемогу: «Борітеся – поборете»!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024