Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Президії Національної спілки краєзнавців України

Нещодавно відбулося засідання Президії Національної спілки краєзнавців України.

У засіданні активну участь взяли Курило Віталій Семенович, доктор педагогічних наук, професор перший проректор, голова Луганської обласної організації національної спілки краєзнавців України та Бадер Антон Васильович доктор політичних наук, доцент, заступник голови Луганської обласної організації національної спілки краєзнавців України. Головував на засіданні голова НСКУ член-кореспондент НАН України О. П. Реєнт.

Під час роботи було презентовано інформацію про діяльність Спілки на сучасному етапі (2023-2024 рр.) та про підготовку ХVІ Всеукраїнської науково-практичної історико-краєзнавчої конференції, заслухані звіти Івано-Франківської, Миколаївської та Сумської обласних організацій НСКУ. Окремо було розглянуто питання про розвиток освітянського краєзнавства в умовах війни та рекомендовано до друку науковий журнал «Краєзнавство» № 1-2 (2024 рік).

На засіданні також були обговорені поточні питання діяльності спілки, у тому числі щодо висунення активних членів НСКУ на здобуття наукових відзнак, премій і стипендій.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024