Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-зустріч «Зв’язок поколінь»

Онлайн-зустріч «Зв’язок поколінь» із ветеранами педагогічної праці університету.

Напередодні  відзначення 103 річниці від дня заснування нашого університету відбулася урочиста онлайн-зустріч «Зв’язок поколінь» із ветеранами педагогічної праці. Захід об’єднав викладачів та здобувачів освіти усіх структурних підрозділів ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», які розташовані у  Полтаві, Миргороді та Лубнах. Модератором зустрічі була заступник директора з соціально-гуманітарної роботи навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

На початку зустрічі присутні згадали деякі сторінки історії університету: евакуації у 2014 та 2022 роках; величезні матеріальні  втрати, оскільки будівлі в містах Луганську, Ровеньках, Кадіївці (Стаханові), Щасті, Алушті окуповані; у Рубіжному, Кремінній, Лисичанську повністю зруйновані. Але вдалося вистояти, відновити освітній процес та зберегти професорсько-викладацький склад університету.

Ведуча зустрічі підкреслила, що  досягнення університету стали можливими завдяки багаторічній самовідданій праці трудового колективу, в тому числі його ветеранів – професорів, доцентів, викладачів, інших співробітників, які не шкодуючи сил і здоров’я заради того, що стало справою їхнього життя, докладали й докладають багато зусиль для забезпечення життєдіяльності університету.

Привітав спільноту університету від навчально-наукового інституту соціальних і гуманітарних наук Олександр Іванович Бабічев (стаж роботи – 53 роки),  кандидат історичних наук, доцент, Почесний професор університету, Заслужений працівник освіти України, який довгий час працював на посаді проректора університету з науково-педагогічної роботи. Він зазначив, що головним багатством університету є люди,  які вистояли у складних умовах евакуацій, гідно тримаються, рухаються вперед, роблять все можливе, аби зберегти репутацію та традиції  рідного закладу освіти.

Далі ветерани педагогічної праці навчально-наукового інституту педагогіки і психології,  навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту, навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук, навчально-наукового інституту мистецтв ділилися спогадами про становлення університету, висловлювали побажання молоді оволодівати знаннями, примножувати і берегти традиції університету. З вітальними словами звернулися: Наталія Павлівна Краснова (стаж роботи – 36 років), Валерій Петрович Хмель (стаж роботи – 48 років), Наталія Іванівна Черв’якова (стаж роботи – 40 років),  Наталія  Володимирівна Репкіна (стаж роботи – 47 років), Октябрина Олександрівна  Кисельова (стаж роботи – 57 років),   Світлана Михайлівна Рудь (стаж роботи – 43 роки), Тамара Василівна Коваленко (стаж роботи – 43 роки), Вікторія Вікторівна Юнда (стаж роботи в університеті  – 16  років).

В скорботі і з великою вдячністю згадали тих, хто відійшов у вічність.  Викладач кафедри публічної служби й управління навчальними закладами Євген Іванов розказав про  Євгена Миколайовича Хрикова,  доктора педагогічних наук, професора навчально-наукового інституту публічного управління і післядипломної освіти, який  загинув від рук російських агресорів. Присутні вшанували  пам’ять дорогих серцю людей, які працювали у різних структурних підрозділах, хвилиною мовчання.

Наприкінці зустрічі присутні висловили глибоку шану невтомним ветеранам-педагогам. Ваша праця мудра і благородна, тому що вас пам’ятають випускники різних поколінь та молоді викладачі нашого закладу.  Зв’язок поколінь триває,  він є маршрутом у майбутнє рідної Aльма-матер!

Модератор зустрічі побажала усім мирного неба над головою, здоров’я,  родинного затишку й тепла, добробуту, творчої наснаги та процвітання  рідному університету.         

 Сподіваємося на нові зустрічі, конструктивні розмови та приємне спілкування.

Щиро вітаємо із 103 річницею від дня заснування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024