Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у круглому столі

Доцент кафедри політології та міжнародних відносин взяла участь у круглого столу «Два роки повномасштабної агресії росії. Війна за Україну ‒ війна за Європу».

21 лютого 2024 р. Меженська Олена доцент кафедри політології та міжнародних відносин  ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»  доєдналася до  Круглого столу «Два роки повномасштабної агресії росії. Війна за Україну — війна за Європу», який був організований Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв, Центром військово-правових досліджень, Центром політичних студій “Доктрина та Інститутом Зовнішньополітичних Досліджень. 

Під час роботи Круглого Столу обговорили наступні  питання:

  • Україна як приклад країни з ефективною збройною відсіччю переважальним силам держави-терориста.
  • Історичний крах політики «умиротворення» агресора.
  • Провал стратегічних планів російської недоімперії.
  • Ситуація на полі бою, досягнення та втрати сторін на суходолі, на морі та в повітрі.
  • Сучасні види озброєнь, передові технології, штучний інтелект — головний чинник досягнення перемоги на полі бою.
  • Аналіз глобальних політичних та економічних ризиків в умовах тривалої російської агресії. Зміни в міжнародному безпековому середовищі (наявні й очікувані).
  • Шляхи консолідації зусиль колективного Заходу у протистоянні диктаторським режимам як сталій загрозі світовій цивілізації.

Під час фахової дискусії були затронуті питання не лише поточної ситуації з урахуванням військово-політичних досягнень України за два роки війни, йшла мова про  переконливу позицію України щодо недопущення жодних альтернатив і компромісів щодо окупованих росією українських територій. Резюмуючи  роботу круглого столу, всі погодилися з  недостанім санкційним тиском  на росію та мілітарною складовою допомоги Україні у боротьбі з агресором, що може створити реальну загрозу для Європейських країн та НАТО.

 

Навчально-науковий інститут
соціальних і гуманітарних наук

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024