Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у круглому столі

Викладачі та здобувачі освіти спеціальностей “Соціологія” та “Політологія” взяли участь у круглому столі.

21 лютого 2024 р. викладачі Катерина Котеленець, Світлана Хобта, Юлія Нужна, Світлана Вовк, Ігор Журба та здобувачі освіти спеціальностей “Соціологія” та “Політологія” долучились до круглого столу в межах проєкту «Дослідження можливості використання інструментів місцевої демократії в умовах перехідної публічної адміністрації в Донецькій та Луганській областях». Учасники проєкту дійшли висновку, що після звільнення територій Донецької та Луганської областей упродовж певного часу повинна діяти перехідна модель публічної адміністрації, яка обов’язково має передбачати залучення місцевого населення (як переміщеного, так і безпосередніх жителів) до процесів відновлення на цих територіях та до розробки і прийняття владних рішень через механізми місцевої демократії. Це може стати одним з ключових чинників того, що відновлення буде відбуватися ефективно, населення сприяматиме його лояльно, а регіон ставатиме все більш привабливим для колишніх і нових мешканців.

На заході виступила Катерина Котеленець із доповіддю про результати аналізу веб-сайтів Луганської обласної адміністрації. Її доповідь була сфокусована на комунікаційній стратегії адміністрації, яка вивчалась через контент-аналіз та ідентифікацію можливостей для залучення громадськості до процесів місцевого управління.

«Дослідження можливості використання інструментів місцевої демократії в умовах перехідної публічної адміністрації в Донецькій та Луганській областях» є гарним підгрунтям для нових дискусій та ініціатив з метою покращення управління на місцевому рівні в умовах, що складаються в Донецькій та Луганській областях. Зацікавлені сторони відзначають його значущість у контексті розвитку демократії та підвищення ефективності управління на місцях.

Дослідження проведене ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ», ГО «Громадська ініціатива Луганщини» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток» в межах співпраці щодо сприяння інституційному відновленню на Донбасі за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024