Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Невизнана освіта

Студенти та школярі, що почали навчання у ЛНР, не отримають українських атестатів

Міністерство освіти і науки з п’ятниці, 3 жовтня, відкрило додаткову гарячу телефонну лінію для студентів Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.  Гаряча лінія відкрита у зв’язку з обмеженим доступом і частковою  відсутністю інтернету і телефонного зв’язку в зазначених регіонах. Номер  лінії (096) 444 30 86.  Міністерство також нагадує, що із травня постійно працює телефон  гарячої лінії (044) 481 32 15. Також у Міністерстві освіти і науки України нагадали про намір  перевести всі вищі навчальні заклади з території Донецької та Луганської  областей, що контролюється бойовиками, в інші регіони країни.

– Ми намагаємося витягнути звідти всі університети, наскільки це буде можливо, як юридичні особи в інші регіони, – сказав керівник МОН Сергій.

Він зазначив, що Міносвіти не визнає початку навчального року у школах і вишах на територіях, що контролюються терористами, а також  вважає нелегітимними керівників таких навчальних закладів.

– Студенти та учні навчальних закладів, які розпочали навчальний рік у зоні, що контролюється терористами, не отримають державних дипломів і атестатів, – додав він.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024