Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Де освіта у стійкості та відновленні України?»

Заступник директора навчально-наукового інституту філології і журналістики відвідала офлайн-захід «Де освіта у стійкості та відновленні України?».

Минулого тижня заступник директора навчально-наукового інституту філології і журналістики, викладач кафедри східної філології і перекладу Ольга Корінська відвідала офлайн-захід у місті Київ від ГО «Прогресильні».

Наукову спільноту привітали та поділились своїм баченням закордонні експерти з різних країн.

В той час як на панельній дискусії думки українських експертів дещо розділились. Одні вважали, що освітні реформи на часі й це сприятиме підвищенню якості української освіти та її інтеграції в європейський простір. Інші, що наразі відсутнє розуміння важливості освіти та її належне фінансування, а освітяни залишаються самими злиденними на сьогодні. Підкреслили й те, що реформи мають бути прозорими, зрозумілими та прорахованими, а університети мають бути корисними і видимими.

На зустрічі було окреслено і головну думку, що для повоєнної відбудови важливо зберегти переміщені ЗВО та молодь аби було кому повернуться в свої домівки та відбудовувати втрачене.

У фіналі зустрічі було представлено результати короткого опитування освітян, де найболючішим питанням рівень оплати праці, а 80% зазначили про значне погіршення якості освіти з початком повномасштабного вторгнення.

 

Інформаційний центр
навчально-наукового інституту
філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024