Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Круглий стіл «Фізична культура і спорт – від освіти до науки»

Відбулося засідання круглого столу «Фізична культура і спорт – від освіти до науки».

15 лютого на кафедрі олімпійського та професійного спорту навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту пройшло відкрите засідання наукового гуртка «Молодий науковець». У круглому столі на тему «Фізична культура і спорт» взяли участь здобувачі вищої освіти трьох структурних підрозділів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а саме:

  • навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту;
  • навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту;
  • навчально-наукового інституту педагогіки і психології.

Метою проведення заходу є залучення здобувачів освіти до обговорення актуальних питань освіти та науки у сфері фізичної культури і спорту. А також  обмін досвідом та координація змісту науково-дослідної роботи, розв’язання практичних проблем з організації досліджень.

Перший виступ на тему: «Фізичне виховання у школах Великої Британії» був від здобувача 1-го курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» Володимира Дубового, який повідомив про концепцію  та стан фізичного виховання у Великій Британії.

Далі слухали доповідь першокурсниці Євгенії Молькіної (спеціальність «Фізична терапія та реабілітація»), яка була незвичайною і з цікавої тематики  “Сини Івана Франка, або перші українські фахівці з руханки та змагу».

Здобувачка вищої освіти навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту Вікторія Борисенко надала змогу всім присутнім згадати, порівняти своє студентське життя з життям студентів м. Київ на початку 20 століття. Тема доповіді Вікторії: «Фізична культура і спорт у житті студентської молоді  Києва на початку ХХ століття».

Анжела Сидоренко представниця навчально-наукового інституту педагогіки і психології представила доклад та цікаву презентацію  на тему «Історія жіночого спортивного одягу».

Марина Королькова (спеціальність «Фізична культура і спорт») в своїй доповіді повідомила присутніх про стан розвитку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової  роботи серед навчальних закладів  Луганської області.

Дякуємо науковому керівнику виступаючих Зеленюк Оксані Володимирівні кандидату наук з фізичного виховання і спорту, за допомогу у підготовці цікавих доповідей, за можливість здобувачам вищої освіти проявити себе в науковій діяльності.

Почесним гостем заходу була титулована спортсменка,випускниця ЛНУ імені Тараса Шевченка ‒ Вікторія Терещук, Заслужений майстер спорту України, чемпіонка світу та Європи з сучасного п’ятиборства. Вікторія розповіла присутнім про свій шлях в спорті та досвід тренерської діяльності, акцентувала своє бачення на психологію спорту як наукового напрямку та необхідність досліджень в цій галузі.

Підсумки круглого столу підвела керівник наукового гуртка, завідувач кафедри олімпійського та професійного спорту, кандидат педагогічних наук, доцент  Тетяна Полулященко, яка подякувала науковим керівникам за допомогу  в підготовці цікавих і пізнавальних доповідей і здобувачам за активну життєву позицію та наполегливість в  дослідженнях сфери фізичної культури і спорту.

 

Навчально-науковий інститут
охорони здоров’я і спорту

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024