Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Cучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні»

Кафедра початкової освіти взяла участь у науково-практичній конференції «Cучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні».

Кафедра початкової освіти ННІПП стала співорганізатором та учасником у VІ Усеукраїнській студентсько-викладацькій науково-практичній інтернет-конференції з міжнародною участю «Сучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні», яка відбулась 15–16 лютого 2024 р. в Навчально-науковому інституті філології та історії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

6 років наші вузи і безпосередньо кафедри плідно співпрацюють у різних заходах, разом ми організовуємо і проводимо науково-практичні конференції з актуальних питань мовно-літературної освіти.

Проводячи традиційно цей захід, університети-співорганізатори реалізують надважливу мету – це виховання у майбутніх фахівців самостійності, творчого мислення та відповідальності, що є основним завданням закладів вищої освіти України та світу. Важливою передумовою вдосконалення цих якостей була і залишається наука. На сьогодні, у сучасних складних реаліях нашої вітчизняної освіти, архіважливими є ті напрями дослідження у мовно-літературній галузі, про які сьогодні заявляють організатори конференції, це – актуальні проблеми сучасної лінгвістики, традиції і новаторство в українській літературі, зарубіжна література в просторі культури й цивілізації, актуальні проблеми методики викладання філологічних дисциплін тощо.

Плідна робота конференції її учасників залишили тільки позитивні враження і дали поштовх до подальших наукових досліджень.

 

За інформацією навчально-наукового інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024