Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Майстер-класи від НН ІМ в лютому

Відбулись майстер-класи від кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва навчально-наукового інституту мистецтв.

9 лютого Інна Гуржій, старша викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва НН ІМ, членкиня Національної спілки художників України, провела майстер-клас з петриківського розпису.

Учасники відчули атмосферу народного малювання, познайомилися з традиційними техніками петриківського розпису та намалювали вітальні листівки. Листівка розписували бенефіціари нашого партнера – ГО «Спільна справа Полтавщини».

10 лютого Наталія Дігтяр, завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, провела майстер-клас із виготовлення міні вузлової ляльки.

Вузлові ляльки. або ляльки-мотанки, виготовляли бенефіціарії СОС Дитячі містечка в м. Полтава. Діти познайомилися з історією створення ляльок в Україні і зробили собі власну мотанку.

На майстер-класах розповідалося про університет та роздавалися буклети і календарі НН ІМ.

Також запрошуємо на майстер-класи з бальної та народної хореографії, які відбудуться 18 лютого. Реєстрація за покликанням: https://forms.gle/nsf5JneEVKStQFJR9 .

 

Інформаційний центр Інституту мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024