Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання наукового гуртка

На кафедрі хімії, географії та наук про Землю відбулось засідання наукового гуртка здобувачів «Інноваційних технологій навчання географії».

08.02.2024 року на кафедрі хімії, географії та наук про Землю навчально-наукового інституту природничих і аграрних наук відбулось засідання наукового гуртка здобувачів «Інноваційних технологій навчання географії». Науковий керівник гуртка (кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри Ганна ГАВРЮШЕНКО) виступила з доповіддю «Нова українська школа. Нам потрібен не тюнінг системи, а нові результати».

Доповідачка окреслила головну мету Нової української школи – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.

Пані Гаврюшенко на конкретних прикладах розкрила особливості компетентнісно орієнтованого, інтегрованого та проєктного навчання на уроках географії у Новій українській школі та докладно розповіла про зміни для усіх учасників навчального процесу: вчителів, учнів, адміністрації шкіл та батьків.

Наприкінці засідання члени наукового гуртка проявили зацікавленість щодо подальших заходів, обговорили нові ідеї й організаційні моменти зустрічей.

 

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024