Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захист кваліфікаційних робіт на кафедрі професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу

На кафедрі професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.

20-22 січня 2024 року на кафедрі професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту технологій і торгівлі відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальностей:

  • 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа»,
  • 242 «Туризм» за освітньо-професійною програмою «Туризм».

Кваліфікаційні роботи магістрів були присвячені розв’язанню складних спеціалізованих задач та практичних проблем у сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Голова екзаменаційної комісії – Ірина Антоненко, д.е.н., професор, кафедри туристичного та готельного бізнесу  Національного університету харчових технологій, (м. Київ) та члени комісії  Наталія Бикадорова –  заст. директора НН Інституту технологій і торгівлі, Олена Каролоп – канд. пед. наук, доцент кафедри професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу, Наталія Гринюк – канд. екон. наук, доц., доцент професійної освіти, ресторанного та туристичного бізнесу відзначили актуальність, наукову новизну, практичну спрямованість та якісний зміст кваліфікаційних робіт.

Здобувачі презентували результати наукових досліджень з питань розвитку туризму на національному та регіональному рівнях в умовах війни та у повоєнний період, програми розвитку туристичного та готельного бізнесу в різних регіонах України, напрями просування вітчизняного туризму на ринку туристичних послуг, управління якістю, стандартизації та сертифікації готельних послуг в Україні, оцінки конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства, формування стратегії розвитку підприємств сфери гостинності, механізму управління підприємством, інших стратегічних напрямів розвитку та управління підприємством туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

Комісія позитивно оцінила оприлюднені майбутніми фахівцями сфери туризму та гостинності результати досліджень і відмітила належний рівень оволодіння загальнонауковими, спеціальними та професійними навичками застосування різних методів обґрунтування наукових результатів теоретичного і праксеологічного характеру, володіння відповідними компетентностями, необхідними для аналізу діяльності суб’єктів туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

Бажаємо нашим випускникам успішного кар’єрного зростання та досягнення поставлених цілей! Віримо, що професійна діяльність магістрів у виконанні складних завдань та викликів, які постали перед готельно-ресторанним та туристичним бізнесом сприятиме спільній перемозі України у війні та її повоєнному відновленню!

 

За інформацією кафедри професійної освіти,
ресторанного та туристичного бізнесу 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024