Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумкова атестація

На кафедрі романо-германської філології пройшла підсумкова атестація.

Підсумковим етапом навчання здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальностями 035 «Філологія» ОП «Мова і література (англійська)», ОП «Мова і література (німецька)» та 014 «Середня освіта» ОП «Мова і література (англійська)», ОП «Мова і література (німецька)» стала атестація у формі публічного захисту кваліфікаційної роботи та комплексного тестування, за результатами яких здобувачі підтвердили свої знання, вміння та компетенції, набуті ними протягом навчання.

У період з 16.01.2024 по 18.01.2024 здобувачі кафедри романо-германської філології успішно склали комплексний іспит, який проводився в формі тестування. Результати відповідей тестування засвідчили необхідний рівень сформованості загальних і спеціальних компетентностей, які потрібні для діяльності у професійних сферах, пов’язаних з майбутніми спеціальностями.

Після тестування відбувся публічний захист кваліфікаційних робіт магістрів. Відповідно до нормативних положень допуску до захисту передувала перевірка текстів кваліфікаційних робіт на наявність академічного плагіату за допомогою програмного забезпечення Unicheck. Дослідження другого (магістерського) рівня охоплювали різноманітні аспекти філологічних та педагогічних наук:  сучасні тенденції розвитку філологічних наук в країнах ЄС, особливості трансформаційної моделі перекладу, лінгвокультурологічні аспекти концептів «танець», «мир» у мовних картинах світу, формування міжкультурної компетентності учнів старших класів засобами інтерактивних технологій, комунікативно-прагматична адаптація англомовних назв фільмів при перекладі з англійської на українську мову та ін.

У ході публічного захисту здобувачі гідно представили свої наукові доробки, відповіли на поставлені запитання, отримали рекомендації від членів Екзаменаційної комісії та рецензентів. Виконання кваліфікаційних робіт підтвердило вміння здобувачів застосовувати теоретичні знання і здійснювати наукові дослідження. Обговорення дослідницьких робіт супроводжувались цікавими й аргументованими дискусіями, що засвідчило науковість і відкритість заходу. 

За результатами підсумкової атестації випускникам було присуджено освітній ступінь магістра. Члени Екзаменаційної комісії привітали здобувачів і закликали продовжити свої наукові пошуки.

 

Інформаційний центр навчально-наукового
інституту філології і журналістики

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024