Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у групі підтримки «Поруч»

Викладачі кафедри публічної служби й управління навчальними закладами взяли участь у групі підтримки «Поруч».

У грудні 2023 р. викладачі кафедри публічної служби й управління навчальними закладами, кандидати пед. наук, доценти Надія ВАСИНЬОВА та Євген ІВАНОВ взяли участь у групі підтримки «ПОРУЧ» та навчальній програмі: «НАВЧАННЯ ТЕХНІК ЗЦІЛЕННЯ ДЛЯ БАТЬКІВ, ОСІБ, ЩО ЇХ ЗАМІНЮЮТЬ, ТА СПЕЦІАЛІСТІВ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ З ДІТЬМИ», що реалізується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Теоретично та практично опрацьовано наступні тематики:

  • Розуміння психотравмуючого впливу війни на психічне здоров’я дітей
  • Наслідки психотравми, симптоми та механізми розвитку ПТСР, модель зцілення та резилієнтності
  • Модель програми «Діти та війна: навчання технік зцілення», досвід застосування в інших країнах, дані досліджень програми, можливості застосування в контексті ситуації в Україні
  • Загальні принципи організації програми та ведення груп
  • Головні техніки для етапу стабілізації та модель навчання їх в контексті групи
  • Техніки для опрацювання травматичної пам’яті, принципи їх безпечного застосування
  • Модель роботи з батьками
  • Менеджмент реакцій ведучих груп, принципи турботи про себе та захисту від вигорання тощо.

Крім того, під час тренінгу учасники та учасниці разом із тренерками обговорили особливості підліткового віку, актуальні запити і виклики для підлітків у побудові життєвої перспективи; визначили, що характерно для сучасного покоління та чому важливо це враховувати, розглянувши теорію поколінь; окреслили особливості роботи фахівців з підлітками в часи невизначеності; а також ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо впровадження програми та структурою і особливостями проведення тренінгових занять.

Отримані знання та навички фахівці зможуть використовувати як в особистому житті, так і в професійній сфері. Програма є корисною для освітян, батьків та людей, які потребують допомоги.

Щиро дякуємо, тренерам програми – Ларисі РЕНЬ, завідувачки кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка та Ліні МАХОТКІНІЙ – доценту кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка за компетентностно-орієнтоване викладання з великим наголосом на відпрацювання практичних навичок та розвитку відповідних умінь, необхідних для якісного та безпечного застосування даної методики!змістовну зустріч, а також запропоновану своєчасну допомогу. 

За результатами навчання учасники отримали сертифікати та можливість проводити тренінгові заняття за програмою.

 

За інформацією кафедри публічної служби
й управління навчальними закладами

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024